När ska man väga sig?

Ja nu har snart tre veckor gått på Helfarten och därmed halva tiden. Vägning blir det på måndag morgon. Det är viktigt att man alltid väger sig:
- samma veckodag
- samma klockslag
- samma förutsättningar
eftersom vikten kan variera mycket både under olika tidpunkter på dagen och från den ena dagen till den andra.

För många herrans år sedan jobbade jag på dåvarande Invandrarverket (numera Migrationsverket). Vi jobbade mycket med mallar för att underlätta beslutsskrivandet och effektivisera processen. Jag var med i en arbetsgrupp som kallades "Mallgruppen" som skulle förbättra mallarna och ta fram nya.Parallellt med detta bildade vi en grupp som vi kallade "Mullgruppen". Det var ett gäng mer eller mindre överviktiga damer som skulle "tävla" i att gå ner i vikt. Varje måndagmorgon gick vi upp till chefens kontor (Jo - hon var också med i Mullgruppen) och rapporterade vår vikt. Hennes sekreterare förde statistik över oss. Och som chefen sade: - Det ska vara samma förutsättningar för alla och vikten vi ska rapportera ska vara:
- Måndag morgon
- Nykissad

- Naken
Det har jag följt allt sedan dess, oavsett vilken typ av "Mullgrupp" jag varit med i
 
 
Varför föredrar jag att väga mig på måndagar? Jo då vet man resultatet efter helgen, om man nu skulle ha ägnat sig åt några utsvävningar och man kan reparera det under veckan, genom att planera sitt matintag.
 
En del tycker att vikten är oväsentlig och att det viktiga är att kläderna passar. Andra föredrar att mäta sig. Själv är jag faktiskt beroende av att kunna mäta i siffror och för mig är vikten en viktig måttstock. Så jag kombinerar alla dessa sätt att mäta målet och måluppfyllelsen.
- Jag väger mig (1 gång i veckan)
- Jag mäter mig (1 gång i månaden)
- Jag kollar om kläderna passar, sitter likadant, sitter lösare, sitter tajtare (varje dag).
 
Kontrollfreak? Jag jag erkänner att jag är det och att jag har behov av att ha koll på läget.
Hur gör du för att ha koll?
 
Ha det bäst!
Ewa
 
 
 
 
.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229