När man gör skillnad och känner sig behövd

I dag var en dag när jag kände att jag har valt rätt jobb.

Det började med att jag hade telefonsamtal med eventuellt nya klienter.
Vi erbjuder 15 minuters grattis rådgivning och ibland räcker det med ett sådan samtal för att lösa ett problem eller besvara vederbörandes frågeställningar.
Men många gånger blir det mer och vi bokar möte, lägger in personen i fråga i klientregistret och tittar närmare på ärendet.

Dagens telefonsamtal blev, som vanligt, en blandad kompott av detta. Det känns bra att kunna ge några goda råd och kanske ge tips om hur frågeställaren ska kunna hitta alternativa, och billiga, vägar.

På eftermiddagen var jag målsägandebiträde ”på substitution”, dvs det var inte mitt ärende utan i det här fallet var det kollegan Aila som var förordnad och som haft den mesta kontakten. Nu har hon semester och kunde inte själv ta huvudförhandlingen. Eftersom det var ett ungdomsmål gick det inte att dröja för länge. Vår klient var en ungdom, precis som den tilltalade, och det behövdes stöd både för klienten själv men även för mamman. När ens barn råkar ut för ett brott, eller för den delen begår ett brott, blir föräldrarna väl så mycket drabbade. Det känns skönt att kunna var där som stöd, oavsett om man är målsägandebiträde eller offentlig försvarare.

Efter förhandlingen avkunnades domen direkt, vilket är vanligt när det handlar om unga gärningsmän. Det är bra för det ger rättens ordförande möjlighet att säga några förmanande ord för att man inte ska behöva se den unge i domstol igen. Så skedde även idag.

Både klienten och föräldrarna var tacksamma för stödet vi gett och deras tacksamhet kändes bra. Då känns det att man har valt rätt yrke. Att man gör skillnad och att man verkligen gör en insats. Det är klienternas tacksamhet som gör det värt att kämpa vidare för rättvisa och upprättelse.

På morgonen var det dags för första BNI-möte efter sommarens uppehåll. Det blev lite förvirring pga en kommunikationsbrist med restaurangen, men flexibla som vi är så fixade vi snabbt en något mer spartansk frukost än vad vi hade förväntat oss. Trots detta och att mötet blev något försenat, blev det ett trevligt och bra möte. Jag kunde både ge ett tack för en kontakt och själv också lämna en kontakt.

BNI står för Business International Network och är ett affärsnätverk, där man gör affärer och delar och får kontakter. Vi är med i BNI Bron som är ett mycket trevligt team. Om du är intresserad kan du läsa mer om BNI och vårt team här:

På kvällen blev det träning, så klart. I dag var det Indoor walking och Rörelseträning för min del. Jag bara älskar vårt härliga gym och de inspirerande tränarna där.


Efter träningen blev det en nyttig och god kvällsmat, bestående av hackat ägg, minikeso och stenbitsrom.

Gillar

Kommentarer

fibrolivet
fibrolivet,
Skönt med sådana dagarnouw.com/fibrolivet
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229