Mysigt - alternativt - lillejul- och julaftonsfirande

2020 är verkligen inte ett vanligt år, men att säga att det är ett skitår tycker jag är orättvist. Jag har sagt det förut och jag kan säga det igen, att 2020 är ett år som man kan minnas på många positiva sätt.

I år har vi firat jul på ett ovanligt sätt. Annelie har så klart inte kommit hem i år, utan hon har fira jul och sin födelsedag samt invigt sin pool i 41 graders värme i Australien.

Vi har delat upp julfirandet och i går, den 23:e, efter att ha gjort en riskbedömning var vi hos Andreas och Hanna och barnen. Vi sov över i husvagnen och åt en brunch tillsammans. Sven och Andreas uppdaterade deras skafferi genom att sätta in hyllor och trådbackar innan vi begav oss hemåt.

Vi körde hem och packade av bilen och sedan körde jag till ICA bl a för att hämta Svens födelsedagspresent som äntligen (en månad försenad) kommit.

Sedan firade Sven och jag julafton ensamma. Som vanligt blev det Kalle Anka och hans vänner kl 15.00 och vi drack glögg, åt pepparkakor och Brietårtan med nötter och torkad frukt

Sedan blev det lite ”soffhäng” och TV-tittande. Senare på kvällen dukade vi upp ett härligt julbord och åt det på tu-man-hand. Det var faktiskt jättemysigt.

Vi lät maten smälta och delade ut julklapparna till oss. De som vi givit varandra och de som kommit från Annelie, från min kollega Diana och från en klient.

Efter ett tag var det dags för ris-á-la-Malta med saftsås och ett glas Madeiravin. Visst är det tråkigt när julfirandet inte blir som man tänkt. Men man måste göra det bästa av det.

I morgon kommer Carina och barnen och då fortsätter vi det alternativa julfirandet. På det här sättet blir det firande i dagarna tre.

Gillar