Musik och mat - det bästa man kan uppleva

I dag, torsdag, blev det morgonpromenad med Annelie igen. Än har jag inte gett upp :). Vi tog den "vanliga" rundan bort till Lidobadet, dock med en extra sväng förbi Lido och fortsatte på resten av strandpromenaden. Vi gick också ner och tittade på en anläggning för koldrift som har återuppbyggts som ett kulturminnesmärke.

Vädret inbjöd inte till något solbad. Visserligen varmt, men solen (och molnen) kom och gick. Det blev t o m lite regn på eftermiddagen. Vi bestämde oss för att åka in till saluhallen, eftersom Annelie ville köpa med sig lite presenter hem till Australien.

På bussarna hade vi sett reklam för ett nytt shoppingcenter - La Vie - så vi började med att köra dit. Där åt vi också lunch på en italiensk restaurang.

Sedan fortsatte vi bort till Saluhallen, som alltid är trevligt att besöka. Där fick Annelie inhandlat sina små "present-souvenirer". Det märks att det är januarimånad och att det är lite med turister. Alla märker av detta både affärer och restauranger t ex.

Under tiden som vi var på shoppingtur fick jag en förfrågan från en FB-vän om jag kunde ta ett nytt vårdnadsärende för en vän till henne. Efter jävskontroll m.m. accepterade jag att ta ärendet. Så är det man måste jobba en del även om man har semester. Det visade sig att jag fick göra det på kvällen också eftersom jag och kollegan Marie försökte reda ut några av mina ärenden som skulle överklagas och där det var oklart om det kommit besked - i form av fullmakter - från klienterna. Inte helt enkelt eftersom Marie inte varit på kontoret och satt hemma i Lund och jag är här, men vi redde ut det gemensamt till slut. Bra samarbete!

På kvällen blev det en "favorit i repris" när vi begav oss till restaurang Goya, där vi bokat bord. I kväll var det betydligt mer folk där, eftersom det var musikunderhållning av två duktiga tjejer. Vi bjöds på allt från opera till operett bl a. Väldigt trevligt och som förra gången var mat och dryck väldigt gott. Nu blev vi också igenkända och det kändes som att de gjorde "det där lilla extra för oss"

I dag tog vi bussen på båda hållen. Vi behövde inte vänta så länge på bussen, men för att röra oss lite efter maten så gick vi till nästa busshållplats. Det var som sagt en skön kväll. Regnet som fallit lite under eftermiddagen hade upphört.

Ja så var det näst sista kvällen på Madeira. Det är inte utan att det känns lite vemodigt och även att man känner en viss saknad över att inte längre ha något hus kvar här. Samtidigt är vi ganska övertygade om att det var rätt beslut vi fattade. Men Madeira kommer alltid att vara något speciellt för oss och ha en särskild plats i våra hjärtan.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229