Munken som sålde sin Ferrari - igen

Ja så var det då ett tag sedan jag bloggade. Närmare bestämt har jag inte bloggat på hela semester (nästan tre veckor). Jag kände helt enkelt inte någon inspiration för det just då. Det fanns så mycket annat som pockade på; t ex de underbara ljumma kvällarna som vi njöt av fullt ut.

Något annat som jag ägnade mig åt var att läsa färdig boken Munken som sålde sin Ferrari.


Den gav upphov till många tankar och funderingar. Det är inte en bok som man bara sträckläser, utan jag tycker att det krävs att man emellanåt lägger den åt sidan för egna reflektioner. Boken hade jag lånat av en kollega, men nu har jag köpt ett eget exemplar. För visst ska jag läsa den igen. Den och de andra böckerna av Robin Sharma. Jag längtar redan efter att få mer av Robin Sharmas visdom.

Du kan se Robin Sharma på You Tube

Så mycket kände jag igen och där jag faktiskt redan, på mitt eget sätt, följer "munkens" rekommendationer. Men annat bestämde jag mig för att göra. Allt håller man kanske inte med om, men boken är verkligen en inspirationskälla.

Jag funderade över både mitt privatliv och mitt yrkesliv och inte minst hur jag är och agerar som ledare och chef. Därför känns det också spännande att det finns en bok av Robin Sharma som heter "Ledaren utan titel"Helt i linje med mina nya föresatser satte jag mig i går, söndag och planerade min vecka och inte minst min första arbetsdag efter semestern. Jag har väl försökt planera min tid tidigare, men denna gång gick det bättre och inte minst; Jag lyckades hålla min tidsplan bättre.

Nu har jag reflekterat över min dag, vad var bra och vad kunde göras bättre? Bloggandet är ju också en del av denna reflektion. Dessutom har jag planerat för morgondagen. Om "munken" och hur jag tagit till mig av hans råd kommer ni säkert att kunna läsa mer i min blogg.

Ha det bäst!
Ewa

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229