Multiträning - utan skador

I dag var det tredje dagen i rad som jag gick på morgonpromenad. Som vanligt satte klockradion igång klockan 5, men i dag steg jag inte upp direkt. Väntade ca 15 minuter, men det var inte mycket lönt. Mitt gamla jag hade ställt om klockan och somnat om. Mitt nya jag steg upp och tog på mig träningskläderna. Inga ursäkter här inte. Det duger inte! Ut och gå med dig!

Sagt och gjort det blev den längsta promenaden hittills denna veckan, men inte så snabb för jag stannade och fotograferade mycket. Tog mig den tiden eftersom jag inte hade någon tid att passa idag. Många har musik i öronen när de går eller springer. Jag älskar att höra naturens ljud och njuta av alla syn- och hörselintryck. Promenaden blir på det sättet också ett slags meditation. Det ger både fysisk och psykisk energi för resten av dagen.

Den här veckan har jag utöka promenadsträckan successivt. I måndags 3 km, i tisdags 3,2 km och i dag 3,7 km. I dag gick jag ut på vår badbrygga och njöt av havet och utsikten.

Till lunch var jag duktig och åt en blandad kycklingsallad från ICA, men på morgonfikat kunde jag inte avstå från att äta två mackor bestående av leverpastej och inlagd gurka på Lidls valnötsbröd.
Det blev lite fler kalorier i dag än det skulle varit enligt Lifesum. Jag har lagt dagsintaget på 1500 kcal. I dag blev det 319 kcal över det. Dock låg jag på ett kaloriunderskott eftersom mitt dagsbehov är 2 440 kcal. Om man minskar sitt kaloriintag med 500 ska man gå ner ca 0,5 kg per vecka.

Jobbdagen gick sin gilla gång och jag jobbade på med ett bodelningsavtal bl a. Det blev också som vanligt några telefonsamtal och mailkontakter.

På kvällen var det dags för träning igen. För första gången efter det att jag skadade mitt knä på en liknande träning var jag på Multiträning. Det gick alldeles utmärkt       t o m kaninhoppen, som var det moment där jag förra gången skadade mig, gick bra. Det kändes väldigt bra och jag är glad över att jag vågade mig på det här passet igen. Dessutom var träningskompisen Anna med på passet. Kul!

Bilden nedan är från ett annat pass med Multiträning. Instruktören - Mikaela - är dock densamma som i dag.

Gillar

Kommentarer

fibrolivet
fibrolivet,
Vyn över vattnet och bron tröttnar man aldrig på oavsett från vilken sida man ser det.
Bra jobbat med morgonpromenader och träning... kämpa på... snart är det en vana du inte kan avstå ifrån 👏😀
nouw.com/fibrolivet
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229