Mothers Day in Australia

I dag, andra söndagen i maj, är det Mothers Day här i Australien. När vi precis hade vaknat knackade Annelie på dörren och kom in med en fin blombukett och en välment och välkommen present. En massagebehandling på ett spa i Cannington. Under mina morgonpromenader har jag fått ont i min skuldra och axel och upp i nacken. Ibland har set släppt efter att jag stretchat under promenaden, men ibland har smärtan varit kvarstående och ibland ökande. Jag har emellertid inte haft ont i övrigt under dag eller natt. Förutom de senaste dagarna. Då har jag även haft konstant ont. Så Annelie hade noterat det och köpt mig en 60 minuters massage. Så välbehövligt. Jag ska se till att boka tid så fort som möjligt.

Jag blev även gratulerad via Messenger av Annelies chef Noman, som har fått åka tillbaka till Singapore för att vara tillsammans med sin cancersjuke bror. Noman är en mycket viktig person både i Annelies och vårt liv. Han och hans fru Cordelia är som en del av vår familj. Jag blev mycket glad och rörd över hans hälsning.

Annelie hade planerat en fantastisk frukost till oss och Sven öppnade en flaska bubbel. Vilket fantastiskt firande av Mothers Day.

Efter frukosten skulle vi fortsätta vårt köksprojekt, men Annelie hade bestämt sig för en ljusgrå fog istället för en vit och fick sticka iväg och köpa fog hos Bunnings. Det tog en stund innan hon var tillbaka pga söndagstrafiken. Sven och jag började skruva ner fläkten som skulle höjas, men konstaterade att vi nog fick vara tre för att fixa det.

När Annelie kom tillbaka började vi med fläkt-flyttnings-projektet. Det tog sin lilla stund och var ganska joxigt. Man ska dock inte ge sig, vilket vi inte heller gjorde, och till slut hade vi höjt fläkten 5 cm och förankrat den igen. Detta tog emellertid en god stund och vi hann bara börja foga lite (ungefär hälften) innan det var dags att äta lunch. Vi bestämde att göra färdigt i morgon.

Jag fixade en matig kycklingsallad till oss och efter lunch gick vi och vilade lite var och en på sitt sätt. Sven lade sig på solstolen, jag på ”daybed:en” och Annelie städade.

Det är verkligen ett skönt ställe, denna daybed. Jag satt kvar där tills mörket började falla och myggorna började komma och hälsa på. Eftersom jag inte ville bli myggmat gick jag så småningom in.

På kvällen grillade vi och hade god sallad och ugnsrostad pumpa till. Sååå gott.

Under tiden som vi grillade lyssnade vi, som så många kvällar tidigare, till grodans läte. Grodan bor i Annelies trädgård. Det är en mycket liten groda, men med ett enormt stor läte.

Grodan -en av dem - i Annelies trädgård

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229