Motgångar kan bli framgångar ......

.... eller det finns alltid alternativa lösningar.

Många har säkert följt min viktresa. Från att ha vägt 101,8 kg gick jag med hjälp av Xtravaganza ner till 75,2 kg, en viktminskning med 26,6 kg. Under 16 veckor åt jag bara soppor tre gånger om dagen. Jag tränade och mådde bra. I oktober/november åkte vi på kryssning och jag fortsatte att röra på mig, bl a promenerade jag på båtens promenaddäck så gott som varje morgon. Men kryssning innebär också mat, god mat och mycket mat och jag gick upp 6 kg.

Efter nyår tog jag en ny helfart och gick ner till 77,7 kg. Efter helfart får man räkna med att gå upp ett par kilo, bl a beroende på vätskan man förlorat under helfarten/ketostillståndet. Så när det var dags för nästa resa när vi besökte dottern i Australien vägde jag 79,1 kg. I Australien var vi nästan fem veckor och vi levde så klart gott. Jag promenerade en del, men råkade tyvärr sista veckan ut för en cykelolycka som gjorde att jag inte kunde gå som tidigare. När vi kom hem visade vågen på + 7 kg.

Tyvärr innebar sviterna efter cykelolyckan att jag inte kom igång med min träning som jag hade planerat. Dessutom var det vansinnigt mycket att göra på jobbet efter att ha varit borta i fem veckor. Jag åt hyfsat rätt, unnade mig dock vin bl a på helgerna. När jag äntligen var återställd och jobbet hade lugnat ner sig kom kallduschen.

Vår Xtravaganza-anläggning i Limhamn skulle lägga ner. Jag hade haft nära till träningen tidigare, nu flyttade man in verksamheten mitt i centrum i Malmö, på Forums anläggning på Djäknegatan. Det blev inte av att jag tog mig in där för att träna. Den 1 juni flyttade Xtravaganza och någon träning har det alltså inte blivit.

För två veckor sedan tog jag tag i mig själv och började med mina morgonpromenader igen. Så gott som varje morgon har jag gått (i rask takt) 3-4 kilometer. En skön start på dagen. Men att promenera är inte tillräckligt. Jag sitter ju och jobbar mycket framför datorn och behöver också styrketräning m.m.

Så kom det ett mail från vår hälsokonsult Emmelie på Xtravaganza, en kallelse till en sommarträff. Den skulle naturligtvis vara inne på Forum som nu är det enda stället där Xtravaganza finns i Malmö. Träffen skulle vara i dag kl 17.40. En stund innan jag skulle ge mig av var jag nära att strunta i det, men en kollega sade till mig att jag visst det skulle gå. Så det gjorde jag.

Vi var sju stycken som var mer eller mindre missnöjda med vår vikt och som var beredda att än en gång ta tag i den. Samtidigt kände jag att Forum inte var riktigt rätta stället för mig. Inte den där mysiga stämningen som vi haft i lokalen i Limhamn. Inte lugnet. Inte känslan av att man kunde njuta av träningen. Dessutom kostar det en del att parkera inne i centrum.

Men på mötet fick vi, ofrivilligt, tips om en annan träningslokal i Limhamn. När jag körde hem med soppor för fyra veckors förbrukning (nu ska jag ta tag i vikten innan den rusar uppåt igen), körde jag också dit för att kolla läget. Det visade sig att de hade öppet till kl 20.00, så det fanns tid att gå in och kolla hur det såg ut.

Sagt och gjort jag gick in och träffade trevliga Lotta där. Hon berättade om verksamheten och konceptet.

Hos Form och Figur http://www.formochfigur.nu/, som är en träningsanläggning bara för kvinnor, erbjuds man en träningen som är så pass effektiv att det bara krävs 28 minuter per pass. Träningen består av cirkelträning i maskiner istället för att lyfta vikter använder man maskiner med tryckluft/hydraulik där man enkelt kan justera motståndet. Cirkelträningen är uppbyggd på olika ”stationer” där muskelträning varvas med konditionsträning för att hela tiden hålla pulsen uppe och låta hjärtat arbeta.


Efter att ha talat med Lotta en stund och blivit visad runt på den lilla anläggningen bokade jag in ett nytt möte för en intervju på onsdag. Jag tyckte genast att deras koncept var intressant och att detta faktiskt kan vara ett alternativ till, och en ersättare för Xtravaganza.

Jag känner mig själv så väl att jag är rädd för att det blir alltför bökigt att ta sig in till centrum för att träna. Om jag har träningsanläggningen nära arbetet och bostaden är det emellertid en annan sak. Även konceptet med en träningsanläggning för bara kvinnor känns tilltalande. Då slipper man de biffiga, stönande och svettiga killarna på gymmet.

I vart fall ska jag ge detta en chans. Förutom cirkelträningen, som man kan göra enskilt eller i grupp, finns också möjlighet att träna Pilates.


Något som jag aldrig gjort, men som jag är lite nyfiken på. Det finns också träningsgrupper med Zamba dans och Mix dans och mycket mer.

Där ser man det finns alltid ett alternativ när något man gillat försvinner och det finns alltid en möjlighet att byta motgångar till framgångar. Jag hoppas verkligen att detta blir ett framgångskoncept. I vart fall ska jag göra vad jag kan för att det ska bli det.

Ha det bäst!
Ewa

 

Gillar