Morgonträning ger energi för hela dagen

Tisdagar är den dag då jag har WT-gruppträning på morgonen. Egentligen är tisdagar BNI-dag, men sedan jag startade med WT-grupp så har kollegan Jan gått på BNI-mötena på tisdagsmorgonen. Jag återkommer till vad BNI är för något. Nu handlar det om träningen.

I november förra året startade jag i en WT-grupp, där vi var tre stycken på morgonträningen. När den gruppen var klar med sin ”resa” hoppade jag in nästa grupp i januari i år. Där är vi fyra stycken. Så morgonträningen på tisdagar har fortsatt och vissa veckor är det också morgonträning på fredagar.

Till dessa tuffa gruppträningar kommer också att jag har börjat med yoga Yin-yoga) på onsdagsmorgnarna. De olika träningarna ger var och en på sitt sätt ny energi inför arbetsdagen.

Idag var vi bara två på gruppträningen. En liten grupp med andra ord. Dagens träning var verkligen tuff. Det började med uppvärmning på crosstrainern. Vi skulle köra intervallträning, 30 sekunders fullt ös och 20 sekunder vila. 10 gånger.

Snacka om att bli ordentligt uppvärmd.

Sedan var det dags för den ”riktiga” träningen. Vi skulle köra insekten, swings, armhävningar till hund, gummibandshopp, parallell medicinboll och sidoplanka. Varje moment under en minut. Det blev 2,5 varv innan tiden var ute. Jag kan tala om att det verkligen gav kräkkänsla. Men så skönt det är efteråt.

Morgonträningen ger verkligen energi för hela dagen, liksom kvällsträningar ger en nytändning när man är trött efter en lång arbetsdag. Jag vet egentligen inte riktigt vilket jag föredrar. Det jag vet är att träningen har blivit ett måste för mig för att jag ska må bra. Tack SHE och alla härliga ledare där. Det är så härligt att ha kommit dithän att, istället för att man måste tvinga sig till gymmet, så längtar man istället dit.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229