Morgonträning är det bästa

Jag är fortfarande med och tränar med morgonens WT-grupp. I dag var vi tre tappra som tränade och som körde en BOSU- utmaning. Knäet kändes hyfsat, men jag tog det ändå lugnt och undvek hoppen. Svettigt blev det ändå. De där balansbollarna är inte att leka med ska jag säga. Det blev en tabata med sex grupper och två kombinationer i varje. Häftiga 45 minuter blev det.

På jobbet stod det några dedlines på programmet, bl a skulle jag skriva ett yttrande till MIgrationsverket i ett asylärende, där klienten har blivit utsatt för trakasserier och tortyr pga sin sexuella läggning. Ärendet har redan varit upp en gång i Migrationsdomstolen, men blev återförvisat pga brister i utredningen. Nu har det varit ytterligare tre muntliga kompletteringar och det är dags att avsluta ärendet och ”knyta ihop säcken”.

Innan jag kom igång med mitt yttrande kom Rebecca, vår paralegal och frågade om jag kunde ta ett förordnande som offentlig försvarare, med polisförhör under dagen. Själv klar sade jag JA och det dröjde inte länge förrän polisens utredare ringde och undrade hur snabbt vi kunde ta förhöret. Vi bestämde kl 13 på Rättscentrum. Det visade sig att klienten satt anhållen misstänkt för grov misshandel.

När en person sitter frihetsberövad gäller det att alla agerar snabbt. Polis och åklagare har tre dagar på sig att utreda och bestämma om vederbörande ska släppas eller begäras häktad. I det här fallet blev det det sistnämnda, så det blir häktningsförhandling i morgon.

Tillbaka från förhöret fick jag till slut ägna mig åt mitt yttrande och jag blev klar och hade skickat det till Migrationsverket när klockan var 19.30. Då kunde jag känna mig nöjd och gå hem med gott samvete. Jag höll min deadline.

Väl hemma blev det slapp i soffan, lite iPad-spel, lite TV-tittande, lite te. Jag kände att jag hade gjort mig förtjänt av det.

Jag är verkligen tacksam för allt jag har; ett roligt jobb, ett blomstrande företag, fantastiska medarbetare, en härlig familj, en älskad make, ett mysigt hem och en god hälsa.

Vad är DU tacksam för?

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229