Migrationsverk, praktikant och fiberförening

I dag har jag hängt med en av våra praktikanter, Daniel, nästan hela dagen. Jag fick ju en förmiddag ledig eftersom gårdagens huvudförhandling fick en oväntad vändning och avslutades efter tre timmar, istället för 1,5 dag. Men man ska ju inte tro att man kan vara ledig för det. Istället fick jag ta en asylutredning till en kollega, som i sin tur blev akutinkallad till ett polisförhör på häktet i Helsingborg. Bara att gilla läget.

Som tur var hade vår praktikant varit med på första mötet och han kunde ge mig en kort sammanfattning i bilen på väg till Migrationsverket. Fyra timmars asylutredning senare åkte vi tillbaka till kontoret. Där fick vi en sen lunch, innan det var dags att ta ett besök inför en muntlig förhandling i Migrationsdomstolen. Även där var Daniel med. Det blev 1,5 timmes besök.

Sedan hade Daniel och jag ett konstruktivt och givande eftersnack.

Efter besöket och snacket med Daniel blev det en stund över för lite annat jobb, bl a förberedelse inför en föreläsning om offentlighet och sekretess som jag ska hålla för ST-läkare på torsdag. En viktigt sak tycker jag att få lära sjukvårdspersonal med om juridik. Jag har fått ett antal frågor i förväg som jag ska försöka besvara. När man föreläser är det alltid mest givande när det ställs en massa frågor. Det visar bl a att åhörarna är intresserade av ämnet.

Sedan bar det iväg hem, bara för att ställa väskan och ge mig iväg till styrelsemöte med Strandhems fiberförening. Det blev ett 2,5 timmes långt möte. Tur att mötet bara hölls ett par minuters gångväg hemifrån.

En lång (med intressant) dag är nu slut. Pust.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229