Migrationsdomstolen i Göteborg

Ja det var där jag tillbringade större delen av dagen - i Migrationsdomstolen i Göteborg..

Så jag åkte upp tidigt på morgonen till Göteborg. Nåja tidigt och tidigt. Sååå tidigt var det inte. Tåget gick 08.34. Av någon anledning fick jag för mig att det var 08.24 som tåget gick. Jag körde hemifrån kvart i åtta, men tänkte inte på morgontrafiken och köerna. Jag var på p-huset vid stationen 08.19. Då skulle jag checka in på parkeringen och ta mig till till tåget på 5 minuter. STRESS! Men så fick jag för mig att kolla på biljetten och konstaterade att jag hade tänk 10 minuter fel, i rätt riktning. Adrenalinet sjönk igen.

På tåget blev det favorit i repris, dvs frukostbox.

Cirka 2,5 timme tar det att åka SJ:s snabbtåg till Göteborg. Snabbare än med bil och mycket, mycket bekvämare. På vägen upp satt jag och knåpade med kostnadsräkningen som skulle lämnas in till domstolen.

När jag kom till Göteborg regnade det och jag var än en gång glad för att jag tagit på mig min vinterjacka med kapuschong. Jag märkte nästan inte av regnet alls. Så klart gick jag bort till förvaltningsrätten. Det var bara en km dit och det gick snabbt att gå.

Jag kom till Göteborg vid 11-tiden och förhandlingen skulle börja kl 13.15. Det var alltså gott om tid. Jag passade på att gå och äta lunch på restaurangen vid Hotell Eden, som ligger bara ett stenkast från förvaltningsrätten. Där kunde man ta av både salladsbuffén och välja mellan tre rätter; kött, fisk och vegetariskt. Antingen någon av dem eller alla. Jag bestämde mig för kalvkött i dill, lite ris och mycket grönsaker. Väldigt gott. Det var en mysig restaurang med trevlig personal. Som jag förstod kom många av gästerna dit och åt varje dag.

Medan jag satt på restaurangen SMS:ade jag med klienten och jag förstod av bilden han skickade att han redan var på plats på förvaltningsrätten.

Så med ungefär en timme kvar till förhandlingen gick jag bort till domstolen och träffade klienten. Jag kunde då lägga den sista handen vid min Förhandlings-PM. Jag har alltid en sådan att hålla mig till (någorlunda i vart fall) under förhandlingen, t ex med förberedda frågor m.m. Det känns tryggt och bra även om jag så gott som alltid, till viss del, avviker från PM:en.

Det blev en lång och intensiv förhandling med mycket frågor till klienten både från mig och Migrationsverket. Klienten skötte sig emellertid bra. Dock drog det ut på tiden och vi hann inte med våra slutanföranden, utan ska slutföra talan skriftligen. Tydligen ett inte ovanligt förfarande i Göteborg. Så den förberedda kostnadsräkningen behövde inte användas och min förberedd plädering fick jag inte framföra. Lite snopet. Nu fick vi en vecka på oss att komma in med slut anföranden. Fördelen med skriftlighet är att man kan fundera lite extra på formuleringarna

Även efter förhandlingen var det gott om tid tills tåget skulle gå så jag passade på att äta på stationen. Skönt att sitta i lugn och ro istället för att sitta och krångla med maten på tåget.


Även idag fungerade tågen bra och det var inga förseningar på någotdera hållet. Jag började skriva på mitt slut anförande till Migrationsdomstolen medan jag hade allt som sades under förhandlingen i färskt minne. Det fungerade bra inte minst för att jag inte hade någon bredvid mig på hela vägen från Göteborg till Malmö.

2/3 av veckans resor är nu avklarade.

Gillar

Kommentarer

fibrolivet
fibrolivet,
Perfekt att få slutföra talan skriftligt tycker jag!nouw.com/fibrolivet
StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Tåg är ett fantastiskt sätt att resa om det bar fungerar som det är tänkt.nouw.com/stenhagenbettan
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229