Midsommarafton

Vilken dag det varit idag.
Jag sov till 08.30, men visserligen så kom jag inte i säng förrän 01.30 i natt, så det blev bara 7 timmar ändå.

Frukosten avåts ute på uteplatsen i lagom skönt väder för sådan ”sysselsättning”. Vi tog god tid på oss och njöt av att kunna ta det lugnt och av det sköna sommarvädret.

Resten av förmiddagen ägnade vi oss åt matlagning. Vi hade bestämt oss för en midsommarmeny med flera olika rätter. Det ör så roligt att laga mat tillsammans. Att någon gång ha tid för det. Bra blev det också och mycket.

Vid halv två tiden åt vi vår midsommarlunch. Vi har alltid gjort så att vi har ätit sill m.m. till lunch och grillat på kvällen på midsommarafton. Så blev det även i år, men det blev ju mer än sill förstås. Eftersom det var många rätter att ta sig igenom tog lunchen sin lilla tid.

Så klart blev det också öl och en nubbe. Vi drack faktiskt importerad öl från Malta (Cisk). Den smakade lika gott här som på Malta.

Resten av eftermiddagen ägnade vi åt att smälta all den goda maten. Jo förstås efter ett tag åt vi också dessert i form av rabarber- och jordgubbscheesecake. Även den mycket god.

Lite annat gjorde vi faktiskt under dagen.

Badrumshyllan som jag köpte på Biltemas förra helgen har gäckat oss hela veckan. Trots bruks-/monteringsinstruktion fick vi inte den till att fungera. Nu gav jag mig ”den” på att jag skulle få ihop den. Min man har några irriterande egenheter. För det första läser han sällan, eller slarvigt, medföljande instruktionsanvisning, och för det andra blir han jäkligt envis och fastnar i hur han tycker att det ska göras. Nu satte jag mig med monteringsanvisningen och följde den från början till slut. Jag konstaterade att något blivit felmonterat från början (vilket Sven vägrade inse). Han bara tjatade på om vilka rör jag skulle använda. Trots papegojan Sven i bakgrunden fick jag ihop det rätt och då helt plötslig insåg även han hur det skulle monteras och fungera, tog över och gjorde det sista. Vem tror ni tog äran åt sig då? Han så klart. Men det gick inte hem hos undertecknad.

Så nu är den nya badrumshyllan monterad och ”möblerad” och jag är såååå nöjd med den.

På kvällen grillade vi fantastiska hängmörade ”enkelbiffar/clubstek”, vad nu det är för styckningsdetalj, och hade stekt färskpotatis och sallad till. Trots köttets konstiga namn så var det faktiskt supergott. Som avslutning blev det jordgubbar och pga den resterande grädden öven en irish coffee. Vädret växlade under eftermiddagen och kvällen, och vid något tillfälle regnade det trots att solen sken. Det var emellertid en skön kväll och vi satt ute till 22.30.

Glad midsommar på er alla!

Gillar

Kommentarer

fibrolivet
fibrolivet,
Ha ha, jag kan höra Sven och se dig envist försöka ignorera honom. Vi har en kiknande hylla som vi är supernöjda med.
Clubstek är en skiva av biff raden på oxen. Själv har jag en fransyska puttrande på spisen.
Glad midsommar....
nouw.com/fibrolivet
fibrolivet
fibrolivet,
Hade gärna smakat en bit av den för cheesecaken..... ser ljuvlig ut. nouw.com/fibrolivet
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229