Mentorsmöte

Dagens mentorsmöte blev inte alls som det var tänkt. Men så bra det blev ändå. Riktigt, riktig bra.

Min mentor är Ingrid Berner på Jobsatisfaction. Ingrid har jag känt sedan jag gick en ledarskapsutbildning (”Framtidens framgångsrika företagare”) hos Företagsakademin, som var ett EU-projekt genom Malmö Stad.
Ingrid är, precis som jag, också Ambassadör för kvinnors företagande. På kick-offen i våras träffade jag Ingrid igen. Efter mötet föddes tanken hos mig att Ingrid skulle bli min mentor.

Ingrid Berner

Sagt och gjort jag skickade ett mail till Ingrid och hon accepterade direkt. Vi började att träffas över en lunch i maj och sedan har vi haft fyra möten under året.

Förra mötet var mina tre biträdande jurister med och vi diskuterade byråns framtida inriktning och fyra rättsområden som vi ska börja focusera på. Det var meningen att dagens möte skulle bli ett uppföljningsmöte av detta. Nu blev det inte så, eftersom två av de tre blev sjuka.

Så Ingrid och jag hade ett möte för oss själv, där vi fokuserade på vilka krav jag ställer och vad jag vill att vi ska satsa på och när vi ska nå uppsatta mål. Som vanligt födde våra diskussioner mycket tankar hos mig. Vissa tankar blev bekräftade av Ingrid och jag kände mig stärkt att gå vidare med dem.

Varje företagsledare borde satsa på att ha en mentor. Det är så fantastiskt berikande. Inte minst hjälper det företagsledaren att utveckla sitt företag och att, som "munken" säger, förverkliga sina drömmar.

Ha det bäst!

Gillar