Mental näring

Att ha och njuta av en helg som den som snart är över,
att koppla av,
att träffa goda vänner som man inte sett på länge,
att njuta av varmt och soligt sommarväder,
att också hinna fixa lite nyttigheter .....
....... det är verkligen Mental Näring för mig.

Som ni säkert vet är Mental Näring en av Xtravaganzas ledstjärnor. En av de fyra som ska bidra till att man ändrar sina invanda beteenden, når sitt mål, bibehåller sitt resultat.

Denna helg har jag verkligen fått med allt som är tanken med Xtravaganzas ledstjärnor;
God Energi       - Jag har i stort sett hållit mig till min Helfart.
Rörelseglädje    - Varje dag har jag tagit morgonpromenader i rask takt.
Mental Träning - Jag har lyssnat på CD-skivan varje dag.
Mental Näring   - En underbar helg, som jag njutit av till fullo.

En nyttig sak som vi gjort denna helgen är att förbereda till vårt nya växthus. Vi har hittills haft ett löjligt litet växthus, där vi odlat tomater och försök med gurka, paprika och aubergin också. Tomatskördarna har varit goda, men de andra grönsakerna har det blivit lite si och så med. Naturligtvis p g a den ytterst begränsade ytan.

Det har också varit krångligt och knökigt att sköta plantorna. Så nu bestämde vi oss för att skrota det gamla växthuset och satsa på ett "riktigt" sådant. Det blev växthuset Odla 60 hos Skånska Byggvaror som vi valde. Så här på hösten är det bra att passa på att köpa växthus, eftersom det ofta är bra priser på växthus så här i slutet av säsongen.
Vi har förberett för det nya växthuset. Häcken intill grannen har smalats in. Vi har också måttat och planerat var växthuset ska placeras. Nu ska gräset grävas undan och när växthuset kommer ska det monteras och glasas. Runt växthusest blir det en gång med singel. In med matjord och nästa säsong kan vi odla av hjärtans lust.

På stora bilden överst till höger ser man hur stort det nya växthuset blir. Lite skillnad mot det gamla som ni ser i bakgrunden.  Ha det bäst!(Förresten; i morgon har det gått 2 veckor av Helfarten och det är dags för vägning)
Ewa

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229