Medvetna val - medvetna avsteg

I dag gjorde jag ett medvetet avsteg från den inprogrammerade routen. Min hälsokonsult på Xtravaganza brukar jämföra med en GPS och att man ska ställa in GPS igen när man avvikit från den inprogrammerade vägen.
Just så gjorde jag i kväll både vad gäller Helfarts-GPS och den riktiga GPS.

Vi var bjudna till vänner som sedan 18 år tillbaka hyr en sommastuga i Rängsand, vid Höllviken. Jag bestämde mig redan när vi fick inbjudan att jag tillfälligt skulle bryta min Helfart och äta denna kväll. Däremot bestämde jag mig för att köra, så någon alkohol blev det inte. Min genomgående dryck under kvällen var smaksatt mineralvatten, en underskattad dryck enlig min mening.
Kvällens tema var kräftor. Det bjöds på tacopaj med sallad, kräftor, ost och bröd. Jag lät mig väl smaka, utan att känna det minsta dåliga samvete. Det var ju det val jag gjort och den väg jag valt, trots den förinställda GPS.


När vi körde hem valde vi en annan, bättre och kortare väg än GPS:en ville välja åt oss. När jag svängde av vid den avfart som jag medvetet valt, började han "tjata" om att jag skulle vända osv. Han gav sig inte, min GPS, inte någonstans på vägen ändrade han routen och programmerade om den. Mycket tjurskalligt!

Jag kan väl säga som så, att jag anser mig vara smidigare och flexiblare än min GPS. I kväll har jag gjort ett avsteg (medvetet och självvalt) och i morgon är jag "tillbaka på banan igen". Nu har jag programmerat min GPS och fokuserar på nytt på MÅLET! Några ytterligare avsteg från routen planerar jag inte att det ska bli.Nu fokuserar jag på målet igen.Två av de sex veckorna har nu gått.
Om fyra veckor har jag nått MÅLET!


Ha det bäst!
Ewa

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229