Medlemsmöte med Centerpartiet Malmö

I dag var det en riktigt bra måndag jobbmässigt. Trots våra möndagsmöten fick jag gjort mycket idag. Det blev både telefonsamtal, mail, yttrande till domstol, mötesbokning och inte minst jobb tillsammans med Petra med att gå igenom ärenden och fakturera.

Vi har galet mycket att göra och har mycket upparbetad tid att fakturera. Det är ju så att vi jobbar med våra ärenden och det tar all tid, men det måste finnas tid för att fakturera också. Det hjälper ju inte att jobba om man inte får in pengar för det nedlagda jobbet. Ett företag är ju beroende av sina intäkter. Vi är ofta så uppslukade av och engagerade i juridiken att vi glömmer ekonomin. Där får våra administratörer ta tag i och påminna oss om den andra delen - ekonomin - också. Vi har därför ändrat våra rutiner angående detta. Så en dag i veckan brukar Petra och jag sätta oss och se över vad som kan faktureras. Den dagen den här veckan var i dag och vi var båda nöjda över vad vi åstadkom.

På lunchrasten fastnade vi i en diskussion om gamla lagar. Sveriges två äldsta gällande lagar är Byggningabalken och Handelsbalken båda är från år 1736. Jag plockade fram vår gamla lagbok från 1933 och läste högt från Byggningabalken. Visst låter detta häftigt:

12 kap. Huru svin må i ollonskog släppas
1 § Äga flere ollonskog samman; då skola de i rättan tid sig förena, huru många svin där kunna födas, och släppe sedan var in efter ty, som han del i skog äger. Släpper någon flera in; haven de andre våld att taga dem upp, och han böte en mark för vart svin, och skadan åter. Äger han ej själv så många svin, som han på sin del föda kan; stånde honom fritt andras svin för lega intaga. Gör han det ej; då må de andre hans del saklöst nyttja.

Jag älskar den där paragrafen, som faktiskt fortfarande är gällande lag, och många andra i Bygningabalken.

På kvällen var det Medlemsmöte för Centerpartiet Malmö i vår lokal på Östergatan. Det handlade dels om den skuggbudget som Centerpartiet ska lägga fram i Malmö. Det blev många bra diskussioner och som vanligt ett trevligt möte med likasinnade människor. De som talade för de olika delarna i budget var både engagerade och kunniga. Som vanligt var informationen både lärorik och höll hög kvalitet.

Eftersom Centerpartiet ännu inte har presenterat sin budget så kan jag inte gå in i detalj på dess innehåll. Det får komma i en senare blogg. Men det var en mycket bra budget och den innehåller mycket grön liberal politik. Det känns bra inför de kommande åren.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229