Människor som kämpar

Många gånger i livet, är människor man tyckt om, försvinner för oss får man tillfälle att fundera över hur kort livet är. Hur bräckligt livet är och hur liten och oskyddad människan är.


Det finns så mycket som vi inte kan styra över olyckor, sjukdomar, naturkatastrofer, brott, människors svek och ondska. Därför gäller det att fånga lyckan när man har chansen. Att njuta av stunden nu. Vänta inte med att göra det du önskar. I morgon är det kanske för sent.
Självklart kan man inte bara roa sig och njuta och göra det man vill alltid. Det finns ju också plikter och arbete man måste utföra. Men jag tycker att man även då ska lära sig att njuta av plikterna och arbetet.Själv är jag lyckligt lottad, eftersom jag jobbar med det som jag älskar mest att göra. Jag är medveten om att många inte har arbeten som de trivs med och att det känns som en plåga att gå till arbetsplatsen, av olika skäl. Därför är jag tacksam för att jag har ett arbete som jag trivs med och trevliga arbetskamrater omkring mig.

 

 
Jag jobbar mycket med att försöka vara en så bra chef som möjligt, men ibland när vi har mycket att göra glömmer man kanske av det där med att vårda relationerna. Det som jag tycker är viktigt med ledarskapet är att försöka vara coach och få människor att växa.

Som jag sa i början, det finns så många som kämpar och som kämpar väl genom livet. Det kan vara människor som kämpar mot sjukdomar som de vet till slut kommer att segra. Jag har haft förmånen att träffa flera som, trots svår sjukdom, fortsätter att visa en enorm livsglädje och som t o m orkar vara ett stöd för andra.


Det kan vara föräldrar, med handikappade och funktionshindrade barn, som kämpar för att barnet ska få en så bra tillvaro som möjligt, att försöka kämpa mot och bekämpa orättvisor och fördomar och dessutom att kämpa mot omgivningens oförståelse och bekäftighet.
Vissa är mobbade i skolan eller på arbetsplatsen och trots detta orkar de kämpa emot och kanske
t o m i förlängningen skaffar sig en mycket bättre tillvaro än mobbarna. Det är deras belöning och mobbarnas straff.

 


Livet är kort, tufft och ibland mycket orättvist. Så det är viktigt att vi alla försöker göra livet så lätt som möjligt både för oss själv och andra. Att kämpa efter att göra något gott varje dag, att göra skillnad för någon annan, att sätta avtryck i någon annan människas liv - ett positivt avtryck.


Det är så jag tänker och det är därför jag älskar mitt arbete. Ett arbete där man ofta känner att man verkligen gör en positiv insats för någon annan och att man kan vara ett stöd för människor i livets svåra stunder. Det är därför jag älskar mitt arbete som advokat.

Ha det bäst!
Ewa

Gillar

Kommentarer

Gabriella Bengtsson
Gabriella Bengtsson,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229