Måndag igen och lite på egen hand

Efter en trevlig helg med Annelie var det så måndag igen och hon skulle jobba. Vi har nu varit här i en vecka och jag har inte varit särskilt fysiskt aktiv så nu ska det bli ändring på det. Vaknade vid halv åtta och steg upp och klädde mig för morgonpromenad. Jag vet inte vad som räknas som PW, men när jag promenerar så går jag så fort jag kan och vågar för att inte väcka upp skadan i mitt knä. Jag har också ett knästöd på för att öka stabiliteten.

Jag använder knästödet (vulkan) även när jag tränar. Problemet är, tycker jag, att det gärna vill ”korva ihop sig”. Har inte hittat något som jag tycker sitter riktigt bra. Är det någon som har exempel på bra knästöd/vulkan så får ni gärna lämna kommentar och tips om det.


Sagt och gjort. Jag gav mig ut utrustad med både telefon, med Runkeeper i, och Apple Watch, samt solglasögon och nyckel till huset.

Det är femte gången vi besöker Australien och tredje gången sedan Annelie flyttade till Cannington.jag har upptäckt många trevliga promenadvägar här. Den här morgonen gav gav mig ut på en stig som jag bitvis inte gått tidigare. Alltid lite spännande att hitta nya vägar. Det blev en liten försiktig runda på 3,4 km denna första promenad.

Efter frukosten gav Sven och jag oss ut på egen hand. Först besökte vi byggvaruhuset Bunnings (Svens favoritaffär) och köpte bl a upphängningsanordningar till trädgårdsredskap m.m. Vi lastade allt i en kundvagn, eftersom det blev lite mer än vi tänkt och gick sedan tvärs över gatan till Westfield, det ny renoverade och om- och tillbyggda shoppingcentret.

I livsmedelsbutiken Coles handlade vi lit. Ja, jag gick in och Sven väntade utanför kassorna med kundvagnen. Sedan spatserade vi hem till Annelie med ”vår” kundvagn. Mycket bekvämt. Vi får väl gå tillbaka med den till Bunnings en dag och tacka för lånet 😃. På vägen hem lyckades vi pricka in en av dagens få regnskurar, men det är ju tur att man tål vatten och dessutom regnade det inte så länge. Vi blev knappast ens våta.

Efter detta ”äventyr” var det lunchdags. Den åt vi ute på uteplatsen vid Annlies barbecue som vi byggde till henne förra gången vi var här (2017).

Eftermiddagen tog vi det lugnt. Sven försökte sola i den växlande molnigheten, men jag föredrog att sitta i soffan och svara på och läsa mail m.m.

När Annelie kom hem åkte vi i väg och kollade på kakel (igen). Hittade några som hon gillade, men vi ska titta på ytterligare något ställe i morgon. Sedan gäller det att de finns hemma på lager eller att de kan beställas och fås hem ganska snart, om vi ska hinna med projektet.

På kvällen fick vi en väldigt god mexikansk köttfärssoppa, modifierad `a la Annelie.

Tack vare de två promenaderna under dagen blev det en hyfsat aktiv dag.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229