Måndag - vilodag

Nåja - förstå mig rätt. Det är inte så att jag har börjat ta ledigt även på måndaga. Tvärtom. Måndagen är veckans längsta arbetsdag. Dels har vi öppet till kl 18.30 (telefonen stänger 18.00), dels brukar det vara mycket att ta igen och göra på måndagen eftersom jag ju numera är ledig på fredagarna. Ofta har jag många deadlines som ska klaras av på måndagen och så var det också i dag.

Vad jag menar med att måndagen är vilodag är att jag idag tog ledigt från träning. I går hade jag intentionen att komma tidigt i säng, men klockan blev ändå nästan midnatt. Sedan hade jag - för en gångs skull och av ingen anledning alls - svårt att somna. Eller kanske somnade jag och vaknade igen vid 01-tiden. Hur som helst så steg jag inte upp när klockradion startade, utan låg kvar en stund i sängen - halvsovande. Jag bestämde mig för att hoppa över morgonpromenaden och redan igår bestämde jag att inte boka in någon träning på kvällen. Så där har ni min "vilodag".

Måndagen flöt för övrigt på i vanlig takt med juristmöte på morgonen och sedan klientsamtal (per telefon), skrivande av yttranden, kollegial konsultation, miniledningsmöte, samtal med nya klienter osv. Ett yttrande höll både jag och en annan kollega på med gemensamt och innan det var inskickat hade klockan hunnit bli halv nio på kvällen.

Sedan kom jag hem och kunde sätta mig i soffan och njuta av en kopp te, en köttbullemacka av chiafröbröd och lite TV-tittande.

Jag har börjat använda Lifesum igen för att hålla koll på kalorierna nu när jag inte längre går på Helfart. Jag ska äta 1300 kcal per dag och idag ko jag upp i 1217. Lite för lite faktiskt och ändå har jag ätit ganska mycket tycker jag.

Läget för spridningen av Coronaviruset är bekymmersamt. När jag har varit ute i butikerna (vilket inte är speciellt mycket) tycker jag att människor sköter sig bra vad gäller att hålla avstånd. Ändå skenar smittspridningen och man kan undra var smittan sprids mest. Jag tror inte det är i butikerna, om det inte är trängsel och man inte kan hålla avstånd. Så frågan är var?

Det som är bekymmersamt är att allt fler runt omkring har blivit smittade. På gymmet, bland vänner osv. Även de som har varit försiktiga - i vart fall som de själv tycker - har smittats. Vi får verkligen hoppas att vaccinet kommer snart och att det kan börja användas i stor skala och att människor verkligen vaccinerar sig.

Det börjar blir tröttsamt med det här viruset nu och både vi ute i samhället, men inte minst vårdpersonalen behöver en andpaus från detta nu.

Gillar