Måndag - arbetsdag igen - kaos igen - härligt

Så var det då måndag igen, semestern slut och tillbaka till vardagen. Som vanligt startade vi måndagen med enhetsmöte. Vi var nästan alla på plats, utom Diana.

Efter mötet var det gemensam frukost och då blev jag också gratulerad av kollegorna eftersom jag fyllt år. Jag fick en perfekt present; örte "Lugn och ro" - de vet vad jag behöver, honung - ingefära och citron, och en tidskrift om att leva och ät sunt "Nystart - SLANK - Gå ner i vikt nu och för alltid!". De vet vad jag behöver - kollegorna - Lugn och ro och en bestående viktminskning. En nystart med andra ord.

I dag var det lite annorlunda inslag, eftersom vi skulle bli fotograferade för en ny gruppbild p g a lite personalförändringar. Fotografen var duktig, vi var följsamma och organiserade och därför tog fotograferingen inte mycket tid. Vissa skulle även ta individuella bilder och för dem tog det lite mer tid. Alla blev dock nöjda med sina bilder. Det blev en bra början på årets första måndag med hela personalstyrkan - inklusive vårt senaste nyförvärv, Daniel - på plats.

Efter fotograferingen var det dags för lunch och sedan var det juristmöte. Måndagar är ju våra mötesdagar och det ena mötet avlöser det andra. Det går mycket tid till mötena, men det är också kreativa och effektiva sådana. I dag var vår kommande biträdande jurist, Daniel, också med på juristmötet.

Efter juristmötet var det dags för ett klientmöte med en ny klient som behöver hjälp i ett vårdnadsärende, ett av många som jag har. En av många papport som jag hjälper. Så många tvister om barn, så många barn som blir utsatta för föräldrarnas konflikter och som blir verktyg i konflikten. Ett verktyg som används för att såra och skada en expartner. Så onödigt kan man tycka, när vuxna människor skulle kunna prata med varandra om barnen på ett civiliserat sätt. Tyvärr är det ofta mammorna som sätter igång dessa processer, eftersom mammorna tror att de har större rätt till barnen än deras pappor. Nu är det emellertid så att det varken är mamma eller pappa som har någon rätt i sammanhanget. Det är barnet som har rätt. Det är barnet som har rätt både till sin mamma och sin pappa. Det är barnet som har rätt till en kontinuerligt kontakt med båda sina föräldrar. Det är barnet som har rätt att träffa båda sina föräldrar. Istället är det barnet som i en sådan här process många gånger blir rättslös. Det är inte de vuxna som skadas mest, det är barnet som de strider om.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229