Man ska inte ta något för givet

När man går in i ett viktminskningsprojekt och börjar en viktminskningsresa blir man gärna väldigt focuserad just på vikten, utseendet, måtten, klädstorlekarna osv. Naturligtvis är det viktig och naturligtvis är det så (oavsett vad man säger) att det i alla fall finns en del som är estetisk och ett mål som innebär att man vill ha ett bättre utseende, efter att man nått sin målvikt.
Så var det för mig också. Självklart var det så, även om man får så många andra vinster med en viktminskning, hälsovinster, så är ändå fåfängan en stor del och en drivkraft som är viktig i sammanhanget. De som påstår något annat ljuger, vill jag påstå.
Vem vill inte vara smalare, snyggare, kunna ha lite fräckare kläder och bära upp och klä det bättre i dem? Så klart att vi vill.

Sedan finns det självklart de, vars huvudsyfte är att förbättra sin hälsa. Oavsett om det gäller högt blodtryck, hjärtproblem, ledslitage osv. så vill även de personerna vara smalare för att se bättre ut. Jag är övertygad om att det är så. Rätta mig om jag har fel!
Nu har emellertid den krassa verkligheten kommit ifatt mig. Helt plötsligt ser jag vilka saker som är viktiga och vilka som är oviktiga. Ibland blir det så att det är livet självt som talar om för oss vad vi ska se är det viktiga i tillvaron.


Om mindre än en vecka är det meningen att vi ska åka på semester (jag har berättat om det i ett tidigare bloggilägg. Då händer det som inte får hända. Min man, som opererades i sin tå för fem veckor sedan, har drabbats av en infektion och det har blivit komplikationer med foten. Så nu ligger han på ortopeden och får penicillininjektioner var 8:e timme. Här sitter jag ensam hemma och det känns jättekonstigt. Han brukar ju alltid vara här (det är jag som är borta mycket och reser mycket i tjänsten). Och nu är han inte här. Helt plötsligt är det som brukar vara självklart, inte så självklart längre.
 
Det påminner en om att man ska vara rädd om det man har och att visa nära och kära att man älskar dem och även säga det till dem. Ofta!
Man ska ta vara på vardagens glädjeämnen och se till att så ofta som möjligt sätta guldkant på tillvaron och att alltid göra gott för sina närmaste.

Det är Livskvalitet och det är Mental näring (en av Xtravaganzas ledstjärnor som hjälper dig att förändra ditt liv och ditt beteende.

Ha det bäst!
Ewa

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229