Malmö Opera

I dag gjorde Sven och jag något som vi inte gjort på väldigt länge. Vi var på teater, och föreställningen vi såg var Evita. Biljetterna var beställda för ett par månader sedan och då var det väldigt lite platser kvar. Dessutom var det, om man skulle ha platser bredvid varandra, bara platser där det ingick två rätters middag. Så det fick bli så.

Vi tog oss snabbt och smidigt med buss 6 från Strandhem till Hyllie och därifrån med tåg till Triangeln.


Efter fem minuters promenad var vi på Malmö Opera.


Eftersom vi skulle äta innan föreställningen skulle vi vara där ca 1 ½ timme innan. Vi blev väl mottagna och välkomnade. Middagen serverades på 2:a våningen. Vi hade ingen aning om vad det skulle bjudas på, fast man hade ju kunnat se det på Malmö Operas hemsida. I menyn ingick vars ett glas vin. Vi föredrog emellertid att ta ett glas vitt till förrätten och ett glas rött till varmrätten. Så har såg menyn ut:


Maten smakade utmärkt och vinerna också. Vi kom i samspråk med ett par som satt vid samma bord som vi. Hon var från Califonien och han var svensk. De hade bott i Califonien i 12 år och flyttat till Sverige för två år sedan. Trevligt sällskap, som gjorde att tiden gick snabbt.

Vi hade gott om tid att äta, men snart var det dags att hitta platserna (rad 16 på sidoparkett). Hyfsat bra platser. Och så började föreställningen. Charlotte Perrelli var mycket bra som Evita. Även övriga medverkande samt kör och dansare var mycket duktiga. Det var en trevlig upplevelse.


Absolut att vi ska göra om detta igen. Det är allt för sällan som vi unnar oss att gå ut tillsammans. Jag tycker att det får bli en ändring på detta. Ja om sanningen ska fram har jag redan bokat biljetter till ytterligare en teaterföreställning, nämligen Sommarnattens leende, även den en musikal precis som Evita. Sommarnattens leende ska vi se den 16 februari.

Det är härligt att unna sig lite lyx då och då mitt i vardagen.

Ha det bäst!
Ewa

Gillar

Kommentarer