Make-up Your Fit(t)ness - Heldag på Ystad Saltsjöbad

I dag skulle svärdottern Hanna utnyttja sin födelsedagspresent tillsammans med mig. När jag kom på den här presenten till henne så lät det så trevligt att jag också ville följa med. Så två biljetter bokades. Det ångrar jag inte

Evenemanget Make-up Your Fit(t)ness anordnades av Alexandra Aronsson och Annika Rasmusson. Två helt fantastiska tjejer som verkligen fixade en fantastisk tjejdag.

Det var verkligen ett späckat program och så här såg det ut.

09.00-09.15 Presentation & Agenda
09.15-10-00 Föreläsning kvinnors hälsa m Annika
10.00-11.30 Träning
11.30-12.00 Recover & Snabbdusch
12.00-12.45 LUNCH
12.45-13.45 Föreläsning hormoner, kvinnor & träning
13.45-14.15 Mobility & Bäckenbottenträning
14.15-14.30 Bensträck o kaffepaus
14.30-16.00 Beautystund med Alexandra
16.00 Tack o hej för idag, fri tillgång till SPA om så önskas

Det var härlig stämning (23 tjejer deltog), mycket skratt, frispråkighet samt klara och tydliga budskap.

Första passet handlade om kvinnors hälsa och utgick från officiell statistik. Budskapet var att alla kvinnor, oavsett ålder, mår bra av att träna.

Detta lämpade sig så klart bra som en inledning på dagen, eftersom det sedan var dags för nästa pass. Ett träningspass. Vi delades upp i två grupper och Hanna och jag började med 3D-träning hos Annika. 3D-träning går ut på rörelser framåt/bakåt, i sidled och rotationer. Träningen går ut på att öka rörligheten. Den kan utföras med och utan matta (Plattform 9).

Hos Annika tränade vi lite drygt 30 minuter.

Efter det lämnade vi yogasalen och gick förbi utomhuspoolen och in i gymsalen.

Hos Alexandra fick vi träna Cross fit-baserat och vi körde i par. Det var kul att träna ihop med Hanna och även om hon är både yngre och bättre tränad än jag, och säkert anpassade sig efter mig, så tyckte jag att jag hängde med riktigt bra. Även hos Alexandra tränade vi cirka 30 minuter, så totalt blev det 60 minuters intensiv träning.

Efter träningen blev det en välbehövlig dusch och uppfräschning och sedan fick vi en lunchsallad. Jag hade valt lax till Hanna och mig. Den var verkligen jättegod och vid det laget var vi riktigt hungriga.

Efter lunch blev det föreläsning och diskussioner kring hormoner, kvinnor och träning. Det var mycket snack, frågor och svar kring menscykeln, klimakteriet, snippor och lust. Hur hormonerna lever runt under de fyra perioderna i en månad och vad som händer när man kommer i klimakteriet. Det blev nog många aha-upplevelser för många av deltagarna. Annika var verkligen riktigt proffsig och det märktes att hon vet vad hon pratar om.

Som Hanna sade; Det här skulle man hört när man var 15, men kanske hade man inte varit mottaglig då.

Verkligen härligt befriande att höra om andras upplevelser och erfarenheter och att kunna prata om sådana här saker i ett härligt gäng tjejer. Att prata om hur man känner sig vid olika skeden av menscykeln och varför man känner så. Vi fick också veta hur man ska leva och träna vid olika delar under månaden. Även vi (jo då vi var några) som kommit i klimakteriet fick tips om hur man kan höja livskvaliteten, bl a genom träning.

Som avslutning pratade Alexandra skönhetsprodukter med oss och gav tips om hur man lägger en snygg make-up. Som modell hade hon sin mamma Ingela.

Både Alexandra och inte minst Ingela känner jag sedan tidigare. Från tiden när vi hade säsongsplats på Caravan Clubs camping på Ivö. Det var jätteroligt att träffa dem igen efter så många år. Så dagen gav positiva upplevelser av många olika slag.

Ingela före och efter Alexandras make-up

Vi fick också lära oss några bra rörelseträningar och bäckenbottenövningar, som helst ska göras varje dag.

Innan vi skiljdes åt fick vi också vars en ”goodie-bag”. Den bestod av följande:
- Energidryck
- Proteinbar
- Hårmask
- Magnesiumtabletter
- Start-kit från Exuviance

Som en sista knorr avslutade Hanna och jag med nästan 1,5 timme i spa-avdelningen och det blev tillfälle till prat om både det ena och det andra.

Sammantaget en helt fantastisk dag. Om ni har möjlighet så skulle jag verkligen rekommendera er att vara med på en sådan här dag som anordnas av Annika och Alexandra.

Vi fick också deras instagramkonton:
@alexandra_aronsson
@novabarnmorska

Båda tjejerna har dessutom varsin blogg:
www.thewayweplay.se (Alexandra)
www.fittdoktorn.blogg.se (Annika)

Gillar

Kommentarer

fibrolivet
fibrolivet,
Ja, jag hade funderingar på att gå när jag såg reklamen in den eller om det var du som tipsade kanske ... men blev Inte riktigt så. Glad över att ni hade det trevligt. Verkligen en toppen present nouw.com/fibrolivet
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229