Lugn och effektiv söndag

Utanför vårt kontor har nu i flera månader pågått ett synnerligen högljutt byggnadsarbete. Det är kajplatsen där Dragörfärjan en gång lade till som har bilats bort och sedan har den nya profilen till gästhamnen och promenaddäcket stämpats till rätt form. Om man inte sitter i detta hela dagen så fattar man inte hur fruktansvärt störande det är. Samtidigt ska man, förhoppningsvis, utföra intellektuellt arbete, prata i telefon, ta emot klientbesök. De få stunder det blir tyst är nästan lika smärtsamma, för det blir rysligt tyst och man vet att det bara är en kort stunds tystnad.

Så när man jobbar på helgerna är det underbart. Det är tyst både ute och inne.

Vi hoppas i vart fall att alla dessa månaders lidande ska ge frukt och att resultatet blir bra.

Det är som sagt snart semester, närmare bestämt i morgon och i dag var det sista chansen att få undan allt som skulle göras.

Det är ganska fantastisk, men jag jobbar bäst under press. Framförallt under tidspress. I dag tror jag att jag hann med mer än under eh hel vecka. Det är befriande skönt att kunna lämna skrivbordet så här. Tror inte att kollegorna känner igen det.

Jag var ensam på kontoret hela dagen och det fanns ingenting som störde mig. Dock fick jag ju såklart unna mig både mellanmål och lunch, som bestod av resterna från gårdagens middag.

Nu har vi ätit packat det sista och laddar inför morgondagen. Ahmed är kontaktad och kommer och kör oss till Kastrup. Mycket skönt när man som vi ska vara där redan 05.40 (flyget går 07.40). Sedan har i en 7 timmar lång flygresa framför oss. Vi är framme 12.40 lokal tid. Tidsskillnaden Sverige och Kap Verde är 2 timmar. Vi har beställt mat på planet och det har utlovats filmvisning. Dessutom har jag väldigt lätt att sova på, flygplan (och andra transportmedel). Så - vips - kommer vi att vara framme.

Gillar

Kommentarer

fibrolivet
fibrolivet,
Det där kan ju inte vara ditt skrivbord, jag tror du har fotograferat någon annans😂😂. Fast det ör klart, jag vet ju inte hur ditt skrivbord egentligen ser ut under alla akter... så kanske det är ditt!nouw.com/fibrolivet
Ewabethsblogg
Ewabethsblogg,
Jag lovar. Det är mitt.nouw.com/ewabethsblogg
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229