Lucia - mina val

Vaknade luciamorgon på Hotel Scandic Continental i Stockholm. Vid incheckningen igår fick jag veta att kl 7 var det Luciatåg i frukostmatsalen. Så jag pallrade mig upp och var nere till sju. Tyvärr fick jag en "sidoplats" så jag såg och hörde Lucia "från sidan", men det var fint ändå.

 
Det var många fina julsånger som framfördes och vacker sång var det.
 
 
När det var färdigsjunget kunde alla återgå till sina frukostar igen. Jag återgick, efter frukosten, till hotellrummet, där jag jobbade lite innan det var dags att bege sig till tunnelbanan.
 
Eftersom Scandic Continental ligger mitt emot stationen var det praktiskt att låta bagaget stanna i hotellets bagagerum. Jag skulle på en kurs anordnad av Fakultetskurser i Gamla stan och tog tunnelbanan dit.
 
Stockholm, som i mitt tycke är en av världens vackraste huvudstäder, är sagolikt vacker i snö. Fast trottoarernas skick är inte att leka med. Det gäller att "hålla tungan rätt i mun" när man är ute och gå.
 
 
 
Hela dagen gick åt att avnjuta en jätte bra kurs med bra föreläsare och trevliga kursdeltagare. En mycket bra dag. När kursen slutade 16.30 hade jag 1,5 timme på mig tills tåget skulle gå, så jag promenerade från Gamla stan till Centralstationen.
 
 
Innan jag hämtade bagaget blev det en sväng in på Åhléns också.
 
Trots att det inte var de bästa valen - men de var medvetna - köpte jag med mig mat från Pizza Hut och en hallon- och kardemummamuffin från Espresso House.
 
Tågresan gick bra och jag fick möjlighet att jobba under tiden. Med tanke på vinter, is, snö, is i växlar, nerisade dörrar, trängsel på spåret, pågatåg som var i vägen osv, så var förseningen på 30 minuter ganska hyfsad.
 
Så är jag då hemma i Skåne igen. Nu är det slut på Stockholmsresorna för i år. Det har varit Stockholmsresor nästan var och varannan vecka den senaste månaden. Nu tänker jag stanna hemma i Skåne.
 
Ha det bäst!
Ewa
 
 
 
 
 
 

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229