Lördag och Farmers Market

När vi alla hade vaknat och ”masat” oss upp ur sängarna blev det gemensam frukost. Sedan bar det iväg till en Farmers Market i närheten av Cannington. Vi har varit på sådana här marknader tidigare under våra vistelser i Australien och man slås av hur olika de är. I Sverige tycker jag att alla marknader är lika varandra, men inte så här. Det beror bl a på att det ofta är odlare från närområdet och man kan verkligen vara säker på att det man köper på marknaden är närodlat. Detta bekräftas av när man börjar prata med försäljarna.

Vi gick nog runt på marknaden drygt en timme och det blev inköp av olika sorters grönsaker och av lokalt producerad honung.

Något som man inte kunnat hitta på en marknad i Sverige var Gin-ståndet. Här fick man höra om och provsmaka flera olika sorters gin. Vi provköpte en sort som det var bra att göra Gin & Tonic på. ”It isn’t a sin, to prefer a Gin”

Sedan fortsatte i till en affär på vägen för lite tilläggsinköp och sedan körde vi hem och lastade av våra inköp. Sedan bar det i väg för nästa etapp och det som eventuellt ska bli vårt projekt den här gången. Vi skulle titta på väggkaklet till köket. Tyvärr var det bara en kakelbutik öppen, men Annelie hittade ett par olika som hon tyckte om.

Det blev en sen lunch och den intog vi vid havet i Cottesloe. Där träffade vi på en kompis till Annelie, som även vi känner, som kommer från Tomelilla. Efter lunchen, en glass och en liten promenad vid strandpromenaden åkte vi hem igen.

Resten av eftermiddagen och kvällen tillbringade vi hemma och åt som vanligt gott och njöt av Annelies kökstalang.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229