Lång måndag

Måndagar är den dag i veckan som går fortast. Fast att det är den dag då vi har öppet längst (till 18.30). En anledning är så klart att en del av dagen ägnas åt möten. Nödvändiga sådana förvisso, men det innebär att inget annat jobb blir gjort.

När enhetsmötet är avklarat så är det dags för förmiddagsfika. Sedan har man ett par timmar till jobb innan det är lunch kl 13.

I dag hade jag två deadlines, där den ena var ett omfattande yttrande till Förvaltningsrätten i Stockholm i ett Hälso- och sjukvårdsärende. En sjukvårdspersonal hade anmälts till HSAN med bl a yrkande om prövotid. HSAN fattade ett beslut som klienten inte var nöjd med och som överklagats.


Jag tycker varken att IVO:s utredning eller HSAN:s beslut var gediget eller välgrundat. Framförallt hade man uppenbarligen inte beaktat det klienten hade framfört. I HSAN:s beslut var det sida upp och sida ner med IVO:s utredning och kritik, medan klientens synpunkter (som var många) sammanfattades i två stycken på en halv sida. Verkligen en obalans och inte rättssäkert för fem öre. Så nu fick jag ägna några timmar åt att lusläsa beslut, utredning, journaler och yttrande från klienten. När jag var klar så var jag riktigt nöjd med yttrandet.

Som avslutning skickade (mailade) jag yttrandet till Förvaltningsrätten och med en kopia till klienten. Denne tyckte uppenbarligen också att det var ett bra yttrande, för jag fick snabb respons på det. Det är så härligt att få bekräftelse på att klienten är nöjd med ens arbete. Då tycker man att det faktiskt är värt både att missa ett träningstillfälle och att sitta och jobba sent på kvällen. Som tur är det inte så ofta som jag avstår träningen.

Nej numera är det så att jag oftast låter träningen komma före jobbet. Jag behöver ju verkligen min träning, inte minst för att orka med mitt hektiska jobb. Dessutom har jag ju nu kommit in i det stadiet där jag verkligen längtar efter att träna. Den här veckan kommer det tyvärr inte bli så mycket med det, eftersom jag och kollegan Diana ska åka till Stockholm och vara med på ett par seminariedagar på torsdag och fredag. Mer om det där det blir aktuellt.

Förresten så var jag riktigt stolt över mig själv i dag. Rebecca hade med sig Dajmkaka och vispgrädde som de andra mumsade i sig till eftermiddagsfikat. Själv tog jag lite hallon, minikeso och vaniljkvarg (utan tillsatt socker). Jag var mycket belåten med mig själv och min envishet. Nu har jag ju verkligen bestämt mig för att jag ska lyckas med min viktminskning.

Ungefär så här såg dajmkakan ut.

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Kakan ser så god utnouw.com/stenhagenbettan
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229