Kvalitetstid med barnbarn

Idag har både jag och Sven upplevt kvalitetstid md barnbarn.

Jag och äldsta barnbarnet Nicole, 15 år, hade bestämt att träffas över en lunch för att få lite egentid. En ängslig ”hönsmamma” skickade iväg henne med tåg och buss från Svedala till Malmö, med önskan om att vi skulle få en trevlig dag. Det fick vi. Trots att Nicole inte kände riktigt igen sig när hon hoppade av bussen vid Valborgsgatan och råkade gå på fel håll, hamna mitt i en byggarbetsplats och leta sig igenom ett ”grindat” bostadsområde så kom hon till slut fram till mitt kontor.

Jag hade annonserat redan på enhetsmötet, som vi har varje måndag, att jag idag skulle ta en långlunch och ägna ett par timmar åt Nicole. Så vid halvtolvtiden traskade vi iväg tillsammans till Kajuteriet, där lunchen skulle intas. Det blev prat både om skola, framtida skolval, yrkesplaner, familjen, och inte minst den ståndande kryssningen i juli som vi alla ska göra tillsammans. Det blev mycket prat om vilka länder och städer vi ska besöka, om fartyget, om maten, om aktiviteterna och om vad vi absolut inte vill missa.

Maten på Kajuteriet var som vanligt god. Vädret var underbart och miljön fantastisk. Jag åt en Caesarsallad och Nicole en schnitzel. Sedan avslutade vi med glass vid Glassmejeriet på Dragörkajen. Jag valde en passion/mango sorbet. Riktigt god.

Det blev verkligen en trevlig stund och strax efter halvtvåtiden gav sig Nicole iväg till bussen. Själv skulle jag ha juristmöte med kollegorna.

Egentiden för Sven bestod i att han skulle ta Devon och Winston, Nicoles bröder, till simskolan i Svedala.

Först skulle Devon hämtas på Fritids och sedan Winston på Förskolan. Efter att ha letat en stund efter Devon, personalen visse inte riktigt var på området han var, och han hittades i TV-rummet, var det lättare att ”hitta” Winston. Båda två var jätteduktiga på simskolan och Winston lärde sig att dyka efter bara några försök.

Efter simskolan åkte de med farfar hem, fick äta glass i bilen (det får vi inte för pappa och mamma), fick äta prinskorv och köttbullar hemma hos oss och värma upp sig i spaet. Sedan kom pappa och hämtade dem när han slutat jobbet.

Kvalitetstid och barnbarnstid för oss båda alltså. Härligt att få skämma bort barnbarnen!

I morgon blir det ”favorit i repris” för Sven, för hela veckan är det simskola och pappa och Hanna jobbar båda. Vi har också tänkt att “låna” dem över natten eftersom det var ett önskemål från dem båda att stanna en natt hos oss. Hoppas att ingen misstycker 😁👍🏼💕

Gillar

Kommentarer

fibrolivet
fibrolivet,
härligt och så viktigt för både barn och farföräldrar...sånt umgänge är guld värt ❤️nouw.com/fibrolivet
StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Så,klokt att skapa enegn tid med den unga damennouw.com/stenhagenbettan
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229