Kräftskiva - för två

Måste medge att det kändes lite segt i morse att stiga upp. Det var ju en lång och härlig, fri, dag i går. Tur att det var fredag i dag och att jag har en ledig helg framför mig.Som vanligt var det jag som var först på kontoret. Trots att det kändes segt blev mycket gjort och det känns som att vi börjar komma ikapp oss själv. En härlig känsla. Visst måste vi ha mycket att göra för att företaget ska gå runt och visst är det roligt att det händer mycket, men ibland måste man få möjlighet att varva ner och jobba undan högarna.

Det är t o m så att jag ska unna mig att njuta av helgen, utan att åka in till kontoret. Precis som syrans ska jag känna mig fri och obunden.


Det började bra med en kräftskiva för två. Bara Sven och jag.

Kräftor är gott, men man blir inte jättemätt av dem. Vi brukar ha något annat förutom kräftor.I år gjorde jag en fanstastiskt god räkpaj. Jag gjorde den nyttig genom att använda dinkelmjöl.

Här är receptet.
PAJDEG:
3 dl fullkornsdinkelmjöl
2 msk linfrö
0,75 dl grekisk youghurt
75 g flytande margarin
1 msk vatten

FYLLNING:
Ruccola sallad alternativt babyspenat
Finskuren purjolök
Räkor
3 ägg
3 dl Matlagningsgrädde (4 %)
Citronpeppar
Örtkrydda

Blanda mjöl, linfrö, youghurt, margarin och vatten till en jämn och fin deg som går lätt att forma i pajformen. Tillsätt mer mjöl om det behövs.

Pressa ut degen i en pajform, perforera degen och förgrädda pajdegen i 200 grader under 10 minuter.

Fyll pajen med ingredienserna till fyllningen (ruccola - eller spenat - purjolök och räkor. Vispa ihop ägg och grädde och häll över. Krydda med peppar och örtkryddor.
Grädda pajen i 175 grader under 30 minuter.
PAJEN ÄR SUPERGOD!

Ha det bäst!
Ewa

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229