Kolhydrater, kolhydrater och mer kolhydrater

I dag var jag supertidigt på jobbet, redan kl 6. Det är tisdag och BNI, det sista mötet för i år. Innan klockan var sju hade jag hunnit skriva två överklaganden och nästan skrivit färdigt ett yttrande till tingsrätten. Det kändes väldigt bra.

Efter BNI-mötet hade jag ett trevligt 1-to-1-möte med Linda Gemal, Ordningskonsulten. Resten av förmiddagen ägnade jag dels åt telefonsamtal med nya klienter, dels åt att skriva färdigt yttrandet som jag påbörjat på morgonen.

Efter en snabb lunch var det dags att sticka i väg på ett polisförhör med en anhållen klient. Det blev ett väldigt känsloladdat förhör, men en förtvivlad person som inte ens fått ringa sina anhöriga. Jag såg till att det skulle bli gjort. En av försvararens uppgifter är att se till att en frihetsberövad klient behandlas väl och får tillgodosett sina rättigheter.

Vet inte vad det var i dag, men jag hade ett kolhydratsug redan på morgonen. Det blev en halv bulle till frukosten. Sedan åt jag två knäckebrödsmackor med ost till lunchsoppa. På eftermiddagen blev det två knäckebrödsmackor med banan. Hemkommen efter träningen blev det tre knäckebrödsmackor med inlagd gurka och köttbullar. Ibland måste man bara falla för frestelserna och lyssna på kroppen. Idag ville min kropp ha kolhydrater, kolhydrater och mera kolhydrater.

På eftermiddagen kom ett mail som var ägnat att väcka mycket stor förvåning, irritation, vrede och likgiltighet. Mitt temperament gjorde att de kvarstannande kollegorna verkligen fick höra mitt missnöje. Jag lovade dock att sova på saken innan jag skulle agera på något sätt och det var nog ett klokt löfte.

Jag tog ut min frustration på gymmet istället med ett Multipass och sedan ett Mage/ryggpass. Det kändes verkligen skönt efteråt. Träning kan verkligen ”bota” det mesta. Tack underbara gym, coacher och träningskompisar. Ni är guld värda.

När jag kom hem kunde jag än en gång konstatera att Sven överträffat sig själv och satt upp ytterligare julbelysning. Verkligen härligt med så mycket ljus denna mörka årstid.

Efter denna märkliga dag, med sina märkliga och oförståeliga budskap var det skönt att göra det bekvämt och mysigt i soffan och bl a tita på ett favoritprogram ”Drömmen om Slottet”. Ett program om hur Agnes och hennes man Stefan köper och med en budget på 4 miljoner renoverar det brandhärjade och förfallna Hägerstads slott i Åtvidaberg.

Gillar