Kay Pollak och att välja Glädje

Jag har ofta pratat om Xtravaganzas fem ledstjärnor. En av dessa är Mental Glädje. En annan är Mental Träning. I kväll fick jag och mina kollegor och ca 250 andra personer uppleva en kombination av detta.

Kvällen var arrangerad av föreningen På Limhamn och inleddes med skönsång av Sara, en sångerska och låtskriverska som bor på Ön på Limhamn.


Jag har hört Kay Pollak föreläsa för, men kan inte minnas att jag tyckte att han var så bra som i kväll. Kanske berodde det på att jag lyssnade med "andra öron" i kväll. I hans tankar och teser kände jag mycket igen mig i den Mentala Träningen.


Hans föreläsning Växa genom möten och välja Glädje! gav mig verkligen Mental Glädje. Vilken inspirationskväll!

Budskapet var: - Om du kan ändra dina tankar, kan du ändra dina känslor.
Hur kan man genom att ändra mentaltfokus gå från
Till:
 
Det gör man genom att tänka positivt. Varje tanke flyttar mig in i en negativ respektive positiv zon. Det finns inga neutrala tankar. För att lära sig tänka positiva tankar ska man utgår från tre påståenden;
 
  1. I varje möte med någon annan får man chansen att få veta något nytt om sig själv.
  2. I varje möte med någon annan och i de tankar som då dyker upp, finns ett meddeande till mig själv om mig själv.
  3. Det finns ingen som kan göra mig förbannad, sårad, ledsen, irriterad och få mig ur balans, utan mitt eget medgivande.

En annan klokskap: - Du kan inte förändra någon annan. Du kan bara förändra dig själv, dina tankar om andra och dina reaktioner på andra. Du kan bjuda in andra till förändring, men de måst själv vara mogna och ha vilja till förändring om den sådan ska komma till stånd.

Läs gärna mer på Kays egen hemsida: http://www.kaypollak.com/. Där kan man bl a gå in och prenumerera på hans Inspirationsbrev.

Jag ska avsluta med en dikt, som även den ligger på Kays hemsida den är skriven av en persisk poet vid namn Rumi och som levde 1207-1273.

You were born with potential.
You were born with goodness and trust.
You were born with ideals and dreams.
You were born with greatness.
You were born with wings.
You are not meant for crawling, so don´t.
You have wings.
Learn to use them and fly.
 
 
Så lär dig att använda dina vingar och flyg, flyg mot ditt mål. Tänk på den bästa medmänniskan är den som mår bäst. Därför är det enda uppdrag du har i livet; att göra dig själv lycklig, för när du är lycklig då kan du också göra andra lyckliga och behandla andra väl.
 
Ha det bäst!
Ewa
 
 Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229