Kaos kräver flexibilitet

Jag har sagt det förr och nu säger jag det igen. Vissa dagar på jobbet är ovanligt kaosartade. Det är en del av vårt jobb, men ibland går det faktiskt till överdrift. Visst är det så att tingsrätten t ex ringer och vill ha en offentlig försvarare eller ett målsägandebiträde och att det är förhör samma dag. Eller så ringer förvaltningsrätten och vill ha ett offentligt biträde i ett LVU-mål (LVU = lagen om vård av unga) där det fattats beslut om omedelbart omhändertagande av barnet och där domstolen vill ha ett yttrande inom ett par dagar för att kunna ta beslut om att fastställa socialtjänstens beslut.

Men ibland går det faktiskt till överdrift med kaoset. I dag hade vi alla väldigt mycket kaos. En kollega höll på med förlikningsdiskussionen, en annan fick ett förordnande i ett LVU-ärende, en tredje fick ett förordnande som målsägandebiträde med förhör idag.

En kollega skulle ha en häktningsförhandling på förmiddagen i Helsingborg och en huvudförhandling på eftermiddagen i hovrätten i Malmö. Själv hade jag en kombinerad häktnings-/huvudförhandling på förmiddagen och massor av annat inbokat på eftermiddagen.

När jag hade avslutat min huvudförhandling fanns det flera meddelande om att kollegor ville ha hjälp med olika frågor, att kollegan som skulle ha förhandlingen i hovrätten hade blivit akut magsjuk osv. Jag kom tillbaka till kontoret strax innan 12, pratade med den magsjuka kollegan och hovrätten och strax efter 12 beslutade jag att ta huvudförhandlingen som skulle börja kl 13. Det blev att hastigt sätta sig in i ärendet (igen). Som tur är har jag träffat klienten tidigare i samband med en häktningsförhandling och jag har följt ärendet (som egentligen är mitt, men där kollegan fick ta tingsrättsförhandlingen eftersom jag hade förhinder). Jag kunde följa hennes förhandlings-PM på ett enkelt sätt och bara lägga till lite eget, Halv ett var jag klar att åka till hovrätten och träffade klienten innan förhandlingen. Förhandlingen gick bra och strax innan 15 var jag tillbaka på kontoret.

Ibland blir jag riktigt imponerad av min flexibilitet. Naturligtvis har det också med erfarenhet att göra. Att bara slänga sig in i en huvudförhandling med 1 timmes förberedelsetid och att genomföra den på ett bra sätt (klienten var nöjd) känns fantastiskt.

När klockan var 18 och det var dags att ge sitt till gymmet var jag helt slut, men efter ett dubbelpass med mage/rygg och multiträning med härliga Hilma hade jag fått ny energi igen.

Den kaosartade dagen innebar dessutom att jag inte hann ta ett enda foto i dag så dagens blogg får avslutas med bara ett par visdomsord.

Gillar

Kommentarer

fibrolivet
fibrolivet,
Tur att du hade lite koll på klientens ärende....jag hade nog tvekat längre än jag förmodar att du gjorde...Hovrätten är inte lika flexibla, men det är klart, inte lätt att ställa in en förhandling heller. Jag är också imponerad av dig <3nouw.com/fibrolivet
Ewabethsblogg
Ewabethsblogg,
Tack snälla - ibland behövs extra mycket uppmuntran <3 <3 <3
nouw.com/ewabethsblogg
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229