Känner mig stark

Nu har min PT haft semester i två veckor och jag har tränat och ätit rätt och gått ner bara lite. Väger dock det lägsta som jag har gjort på länge. Om man emellertid bortser från vikten, så känner jag mig nu starkare och spänstigare än jag gjort på mycket länge. Det visar att man inte bara ska fokusera på vikten, utan lära sig att känna efter hur man mår, kombinerat med att ta sina olika mått också.

I helgen hade jag stor garderobstädning och provade igenom mitt byxbestånd. Det blev att plocka undan alla 46:or och "aktivera" 44:orna. T o m lyckades jag komma i ett par rymliga 42:or. Härlig känsla! Det känns verkligen som att jag är på rätt väg. 46:orna ska jag skänka bort till "bättre behövande".

Mitt mål är alltså att väga 75 kg till årsskiftet. Jag har 17,8 kg kvar och 23 veckor. Det blir ca 0,7 kg viktminskning per vecka. Det blir tufft, men inte omöjligt. En hjälp på vägen är naturligtvis att vara alkoholfri. Vi vet ju att alkohol (även vin) innehåller mycket kalorier. Ett glas rött vin (15 cl) innehåller 108 kalorier (6,8 sockerbitar). Ett glas vitt vin (15 cl) innehåller 101 (6,3 sockerbitar). Ett par glas vin blir alltså över 200 kalorier.

En annan sak som jag tror (vet) är viktig är sömnen. Därför ska jag gå inför att komma i säng tidigare än vad jag brukar. Helst runt kl 23. Så därför avslutar jag min blogg för denna gången och ser till att komma i säng så att jag orkar ta ett löppass i morgon igen.

Ha det!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229