Julen i Australien

Den 21 december vid lunchtid landade vi i Australien, efter en 5 timmars behaglig resa från Singapore med Singapore Airlines. Än en gång såg jag, och njöt av, ”Frozen. Det fantastiska med Disneys filmer är att man kan se dem gång på gång och varje gång upptäcka nya saker. Det är därför dessa filmer blir klassiker.

Passkontrollen i Australien är en långdragen historia. Du ska fylla i inresekort med alla uppgifter, utom möjligen skonummer. Dessutom var det nu, i Ebola-tider, ytterligare ett dokument att fylla i. Nämligen om man varit i Afrika, eller kom man kände sig febrig, hostig, hade svårt att andras osv. Också är det kö, kö, kö. Efter 1 timme var vi igenom passkontrollen. Kontrollerade och befunna godkända för inresa i landet. Nu återstod tullen. Efter att ha blivit nosade på av narkotikahund, utfrågade om medhavda medikamenter med mera blev vi även godkända och släppta av tullen, t o m utan att behöva öppna väskorna. De litade på vårt ärliga utseende.

Äntligen fick vi krama om Annelie och glädjetårar fälldes över återförenandet. Sedan åkte vi hem till Annelies nya hem. Vi hade sett bilder på det, men att se det i verkligheten var naturligtvis något helt annat. Det blev en positiv upplevelsen.
Vi installerade oss i vårt sovrum med eget badrum och toalett och packade upp väskorna. Sedan blev det lunch i form av pumpasallad med underbar fetaost. Efter lunch blev det en provianteringsrunda i form av både mat och dryck. Resten av dagen och kvällen tog vi det lugnt och det blev ett tidigt sänggående.
Den 22 och 23 december ägnades åt planering av julfesten, inköp, matlagning och även lite solbad i trädgården. Solen är häftig och det är inte långa stunder man kan sitta och sola, dessutom krävs hög solskyddsfaktor på skolskyddsmedlet. Förutom detta blev de ett besök på Medical Centre med Sven som fått tillbaka problem med sitt öra (hål på trumhinnan och inflammation i mellanörat). Men är fick han effektiva örondroppar som innebar förbättring så gott som omgående.
 

 
 
 
 
 
 
Julafton – 24 december – Kompletteringsinköp x flera under dagen. Matlagning = svenska julmat.

Julbordet bestod av sill (inköpt på Ikea), gravad lax, ugnsbakad lax med chili, kummin och , Janssons frestelse, chili och apelsin, hovmästarsås á la Ewa, skinka med långkål, rödbetssallad, köttbullar, prinskorv, ost, vörtbröd och glöggbål.
 
Runt bordet var vi 10 vuxna och 2 barn. Det blev en trevlig kväll med mycket prat och skratt. Vi konstaterade att vi representerade fem olika länder; Sverige, Australien, Tyskland, England och Italien.


När gästerna gått kopplade vi av med en sängfösare och konstaterade att det varit en lyckad fest som vi fixade med glans.

Juldagen började vi med lite julfrukost med utvald julmat. I australiensisk anda utdelades sedan julklapparna (som Santa varit och lämna under natten).
Sedan blev det ”slappedag” och på eftermiddagen åkte vi till stranden vid Cottesloe, där vi solade lite, såg solnedgången och avslutade med fish and chips.
Annandagen (Boxing Day) var Annelie och jag på superrea (40-80 % rabatt på alla varor). Det blev fyra timmars traskande i shoppingcenterat Carousel och många fina reafynd, inte bara till mig utan även till Sven trots att han valde att stanna hemma.
Så avslutades julen i Australien.

Gillar

Kommentarer

Anonym
Anonym,
Du menar väl, att ni landade den 21 december? undrar Ingela
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229