Juldagen

Jag vaknade för alla andra och smög upp. Duschade, klädde mig, lagade gröt, packade portföljen, viskade adjö till maken och gav mig iväg innan alla andra hade vaknat, eller i vart fall stigit upp.

 
Så här mysigt dukade jag till mig till Juldagsfrukosten. Det kom ju ingen tidning, så istället tände jag levande ljus och satt i skenet av dem och åt min frukost. Som vanligt blev det gröt, gjord på Sportgryn med solroskärnor, linfrön, tranbär och äppelmos samt lättmjölk naturligtvis.

Hela dagen gick i ett häftigt tempo, med besök hos anhållna klienter, polisförhör, häktningsförhandling, varvat om vart annat. Jag var på jobbet vid halv nio tiden och, efter att ha avslutningslandat på kontoret och avslutade med ett klientsamtal på telefon, lämnade jag kontoret kvart över fem.

Att jobba under julen och samtidigt kunna kombinera underbart julfirande med familjen är fantastiskt. Just det har jag upplevt denna jul. Det har inte alls känts betungande att ha jour, eftersom vi har haft så underbara kvällar tillsammans.

I morgon fortsätter jobbet, med tre häktningsförhandlingar, och dotter med familj åker hem igen till Halland. Sedan kommer allt att återgå till det "normala" igen.

Ha det bäst!
Ewa

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229