Julbord med personalen

Nu är det bara två veckor kvar till jul. Än har inte julstressen nått mig. Det är mycket att göra på jobbet, men inte för att det är jul utan det är ett "normaltillstånd" hos oss.

Vad gäller julen tycker jag att vi har hyfsad koll på den.
- Kommande helg ska vi unna oss att åka bort och på Drakamöllan unna oss ett julbord med julsånger och övernattning.
- På söndag, den 16:e, ska det bakas knäckebröd och slås in julklappar.
- Jullåda ska beställas och hämtas veckan därpå.
- Julmat ska lagas den 22 och 23 december
- Julgran ska inskaffas.
- Den 22 är det födelsedagsparty hos systerdotterns man som fyller 40 år.
- Den 23 blir det "lillejul" med barnen (två av dem) och alla barnbarnen. Då ska granen kläs av barnbarnen (hoppas vi). I år blir det riktig gran och inte någon konstgjord variant, eftersom vi kommer att vara hemma både jul och nyår.
- Den 24:e firas julafton med dotter, svärson och barnbarn.
Känns inte stressigt, bara mysigt.

Mer om allt detta kommer under respektive dag i bloggen.

I dag var jag med personalen på Ängavallen utanför Vellinge och åt ekologiskt julbord. Vädret var snällt mot oss. När vi anlände till gården gnistrade snön i solskenet. Mycket vackert och stämningsfullt. Perfekt väder för ett julbord på landet.

Det var som ett traditionellt julbord, fast inte. Många "gammeldags" rätter fanns det, t ex grisfötter.

Det började med välkomnande med glögg och trubadur som sjöng önskejulsånger för oss. Det blev bl a White Christmas och Jingle bells. Sedan gick vi in till det väntande julbordet.Där försåg vi oss med många sorters sill, lax, olika fiskrätter (rökta och kokta). Kallskuret och småvarmt. Det var inte mycket som saknades på det julbordet och samtidigt fick man uppleva nya och lite ovanliga smaker.

När maten var avklarad väntade gottebordet, med Ris á la Malta, mandelmusslor med vanlijgrädde och sylt, choklad och tryffel i olika former och kaffe naturligtvis.


Cirka två timmar tog vår jullunch och tur var det för det gick inte att aväta allt detta goda snabbt, utan vi var kloka och vilade oss emellanåt.

 
När alla var mätta och belåtna rullade vi mot Malmö och Limhamn igen och sedan fortsatte verksamheten ett par timmar till.

Det var en trevlig upplevelse att äta julbord på Ängavallen och vi kände oss mycket väl mottagna av den trevliga personalen och trubadurunderhållning även vid matbordet.
Kan verkligen rekommenderas!

Ha det bäst!
Ewa

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229