Jobbehelg

Efter några slappa helger var det dags för en “jobbehelg” för min del. Det innebär att Sven får vara hemma själv. Det ger mig dåligt samvete, men samtidigt är det emellanåt nödvändigt att jobba även på helgen.


Denna mugg finns i vårt köksskåp. Det tvistas om vem som har rätt att dricka ur den. Egentligen fick Diana den innan hon var advokat och då lade jag beslag på den. Nu är vi fyra advokater på byrån och ibland blir det slagsmål om muggen. Visst har vi väl alla rätt. Vi är ju advokater. Snart blir det väl ännu mer konkurrens om muggen för vi har fler och fler av våra biträdande jurister som är på god väg att bli advokater.

Att jobba på kontoret på helgerna innebär att man är dubbelt effektiv än i veckorna.

I veckan blir det många ”störningsmoment”, telefonsamtal, mail ska besvaras, frågor från kollegor, möten, förhandlingar. Man är på språng hela tiden, ska kunna svara på både externa och interna frågor. Men jag älskar mitt jobb och älskar rörligheten och röran i veckorna. Men så kommer helgen. Man kan välja att gå in och jobba. Det är tyst och stilla. Ibland kommer ytterligare någon kollega in och jobbar, men alla med samma intension - att jobba undan. Man stör varandra så lite som möjligt. Kanske en kopp kaffe tillsammans.

Ibland är man helt ensam på kontoret, hela helgen. Så mycket blir gjort då. Koncentrerad. Fokuserad. Saker och ting tar längre tid än vad man tror ibland. Man vill göra allt och det bästa för sina klienter, men emellanåt räcker inte tiden till. Varför tar man då på sig så många uppdrag? Ja - helt enkelt för att man vill hjälpa. Det är så svårt att säga nej när någon vädjar om hjälp.

- Visst säger ni. Det är så klart för att du vill tjäna pengar.
Då ska jag säga det att en stor del av denna helgen har jag ägnat åt att skriva kostnadsräkningar i ärenden som avslutades 2017. Det har inte funnits tid för detta. Nya klienter har kommit in och de avslutade ärendena är ju avslutade. Nu har vi fått en ekonomikonsult som håller oss i öronen. Nu är det inte bara fokus på klienterna, utan också på ekonomin.

Både igår och idag har jag varit inne och jobbat och bl a uppdaterat mina åtgärdsspecifikationer och skrivit kostnadsräkningar. Lunchen (se bilden) åts i ensamhet. Med blandade känslor. Skönt att äta i lugn och ro, men man saknar alla diskussioner som vi alltid har i fikarummet. Men som sagt mycket blir gjort på helgerna.

På helgen blir det lite mer anarki. I dag skalade jag veckans överblivna clementiner och åt dem vid skrivbordet. Skulle aldrig hända mitt i veckan.

Jag jobbade kvar till sen kväll och kunde njuta av solnedgången över bron. När jag gick hem kunde jag känna mig riktigt nöjd över det jag åstadkommit under helgen. Någon bild tog jag inte över mitt rum, men ingen som ser det tror att jag jobbat undan hela helgen. Det ligger ärendeakter överallt, men kommande vecka ska råda bot på det.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229