Jobb och politik

Ännu en dag mindre av sista jobbveckan och ännu några punkter strukna på Att-göra-listan.

Vi diskuterade i dag på jobbet hur omväxlande vårt arbete är. Vissa advokatbyråer låter sina jurister/advokater specialisera sig på ett helt annat sätt än vad vi gör. Man ägnar sig kanske uteslutande åt ekonomisk familjerätt, brottmål, klassisk familjerätt eller migrationsrätt. Då jobbar man med bara den typen av ärenden. Man blir säkert väldigt bra inom sitt snäva område, men är det stimulerande nog? Vissa tycker nog om det sättet att arbeta. Andra inte.

Jag för egen del älskar omväxlingen i att jobba på en allmänpraktiserande byrå där - i stor sett - alla gör allt. Nåja riktigt så är det ju inte. Jag och några kollegor har specialiserat oss på hälso- och sjukvårdsjuridiken, där jag framförallt tar s k behörighetsärenden. Vissa av oss jobbar med migrationsrätt, medan andra har valt bort den delen till fördel för processer och affärsjuridik. Brottmål, antingen som målsägandebiträde eller offentlig försvarare, jobbar alla dock med hos oss.

I dag har jag växlat mellan ekonomisk familjerätt (bodelning), migrationsrätt (arbetstillstånd och asyl), arbetsrätt och familjerätt (vårdnad). Tvära kast och synnerligen stimulerande tycker jag. Jag tror inte heller att vi är sämre på det vi gör jämfört med de jurister som jobbar inom betydligt snävare områden.

Från det ena till det andra. När vi var i Australien investerade jag i några par Sketchers skor. Jag hade ett par sedan innan men nu blev det ett par lila och ett par turkos. Jag älskar min Sketchers och använder dem nästan dagligen. Har ni inte testat dessa underbara skor med Memory foam så kan jag verkligen rekommendera er att göra det.

Som avslutning på dagen var det dags att ge sig i väg till Malmö Centerns Kretsstyrelsemöte där jag är adjungerande ledamot för Centerkvinnorna Malmö. Jag är och känner mig ganska novis och "grön" (i dubbelbemärkelse) i sammanhanget, men det är verkligen intressant och stimulerande att vara med i dessa sammanhang.

Det diskuterades många intressanta frågor under de olika punkterna på den långa dagordningen. Bl a kommer Centerpartiet Malmö att hållas strategiutbildning under hösten. Mycket intressant och lärorikt. Jag är verkligen glad att jag tog steget och började engagera mig politiskt så här på "gamla dar". Att engagera sig politiskt anser jag vara att ta ansvar för det samhälle som vi alla skapar. Om man engagerar sig så är man också med och påverkar hur samhället ser ut.

Jag kikade lite i partiets "bokhylla" och kunde konstatera att mycket handlar om Centerkvinnorna.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229