Jobb, jobb, jobb - in i det sista

Varje gång det är dags för semester så är det samma sak. Man lägger på "ett extra kol" för att få undan så mycket som möjligt. Så jag hade planerat att jobba åtminstone i dag - lördag. Så det gjorde jag. Fast på grund av flera omständigheter och akuta händelser fick jag inte gjort så mycket som jag hade tänkt och hoppats.

Jag har en klient som fått ett utvisningsbeslut efter att ha jobbat 7 år i Sverige, betalat skatt och aldrig legat samhället till last. Men han har gjort några misstag eftersom han ville arbeta och göra rätt för sig och han har därför bytt arbetsgivare fast att hans tillstånd sade att han inte fick det. Nu måste han åka hem till hemlandet och har 4 veckor på sig att göra det för att inte få ett återreseförbud. Han får lämna allt han byggt upp; arbete, lägenhet, flickvän osv. Inte nog med det så krånglade det till sig när han skulle resa för hans pass går snart ut. Då fick han inte checka in hos det flygbolag där han hade bokat resa. Ambassaden sade att det var OK för honom att resa, vilket inte hjäpte. Han åkte till Köpenhamn för att fixa en resa därifrån. Fick en resa via Oslo, men där blev han stoppad av passpolisen som inte visste om han hade rätt att vara i Schengen eller inte (vilket han har till den 11 mars). Detta resulterade i att han missade sitt anslutningsflyg och nu sitter i Oslo för att försöka få ett nytt flyg (på egen bekostnad). Jo då - norska passpolisen insåg till slut att att de hade fel så de släpper iväg honom, men de ville inte prata med hans advokat (mig) för att reda ut saker och ting i tid. Jag har varit stand-by på telefonen hela dagen.

Detta fick jag ägna en stor del av förmiddagen åt, plus att ge in en bevisuppgift till tingsrätten som ganska säkert kommer att fria min klient från narkotikabrott, samt att skicka en komplettering till LÖF för ersättning för begravningskostnader för en anhörig som dött pga misstag i sjukvården. Men allt det andra som jag skulle göra då? Ja - det hanns inte med tyvärr.

På eftermiddagen kom nämligen kollegorna Diana och Rebecca och vi satt sedan i tre timmar och gick igenom vår s k G-disk och rensade och tog bort alla onödiga och gamla dokument där. Allt för att det ska bli överskådligare och mer lätthanterligt för våra medarbetare. Vi var riktigt nöjda med vårt arbete, men har en del kvar. Tack för gott samarbete och trevlig samvaro Diana och Rebecca.

Nu blir det alltså till att pallra sig upp ur sängen tidigt även i morgon och åka till jobbet och göra färdigt allt (för att göra sig förtjänt av semestern). Dock har vi börjat packa (nästan klart för vi får bara ta 14 kg med i resväskorna) så det är lugnt. JAG hinner nog till MITT flyg på måndagmorgon.

Snart följer en hel veckas semester i sol och värme. Så här ser det ut på Kap Verde de närmaste dagarna.


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229