Jisses vilken dag - och en lång sådan.

I dag har verkligen schemat varit fullspäckat. Har jag sagt det förr? Ja säkert men i dag var det verkligen så. Samtidigt har jag konstigt nog inte känt mig stressad. Vet inte vad det är för fel på mig egentligen, eftersom jag sällan känner av stress.

Det började på morgonen med ett besök hos Flowernail för att fixa naglar och fransar. Blev som vanlig jättenöjd med resultatet. Pamela är verkligen duktig. På vägen in passade jag på att fånga soluppgången. Solen såg ut som en apelsin och den kommer inte riktigt till sin rätt på bilden, men det var ett gott försök.

Hos Flowernail var jag klar vid 9-tiden och sedan körde jag direkt till polisen på Drottninggatan 18 och var med på ett polisförhör som målsägandebiträde. Det tog 3,5 timme och vi fick boka in ett tredje förhör på måndag, eftersom det finns mycket som ska fram.

Sedan bar det iväg till Limhamn och jag åt lunch lite försenad. Resten av eftermiddagen ägnade jag åt att förbereda en förhandling i morgon i Luleå tingsrätt 🙀. Så klart ska jag än en gång vara med på videolänk. Förutom att förbereda förhandlingen fick jag prata med en häktad klient och en annan, eller rättare sagt hans fru, som hade dabbat sig lite. Tröst och lugnande ord och löfte om att hälsa den häktades fru att han älskar henne. Ibland bara smälter man för sina klienter. De som kan anses vara förhärdade brottslingar kan visa sig ha ett hjärta av guld.

Ett litet avbrott i jobbet blev det när styrelsen för CK Malmö samlades vid 18.30-tiden. Vi hälsade en ny adjungerad i styrelsen välkommen. Hon var rekommenderad av vår ordförande och verkar passa bra in i vårt gäng. Styrelsemötet tog ca två timmar och sedan kastade jag mig över jobbet igen.

Jag jobbade på fram till kl 22.30 och då hade en bevisuppgift med 16 bilagor skriftlig bevisning samt ett yttrande, med ytterligare två bilagor, getts in till Luleå tingsrätt. Känner mig taggad inför morgondagen.

Jag packade väskan med akt m.m. och körde hem för att ta mig en kopp te. När jag kom hem och packade upp portföljen (ska skriva lite till i morgonbitti) konstaterade jag att jag glömt datorn kvar i dockan. Så det blev till att köra tillbaka till kontoret och hämta datorn. Behöver ju den på förhandlingen i morgon.

När jag gick ut från kontoret observerade jag en kille som gick runt på p-platsen och huset och sparkade på en plastflaska. Blev lite misstänksam (de gamla polistakterna sitter kvar fortfarande) och jag stannade kvar och iakttog honom, samt körde fram och tillbaka lite. Till slut bestämde jag mig för att ringa 112 och kopplades till polisen. Jag förklarade vad jag iakttagit och gav ett signalement på honom. Polisen lovade att köra och kolla. Så jag körde hem och satte mig äntligen med min tekopp.

Efter en stund ringde polisen och återrapporterade att de hade pratat med killen. Det var Rasmus som väntade på sina kompisar. Wow! Vilken positiv upplevelse att polisen tar sig tid att ringa tillbaka och ge feed back.

Rasmus som vänta på sina kompisar

Nu har jag druckit två muggar te och smaskat i mig lite vattenmelon. Klockan är snart halv ett och nu väntar sängen. God natt världen!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229