Intressanta möten - på olika sätt

I dag har dagen varit fylld av intressanta möten.

Det började tidigt på morgonen med ett videomöte med Kajsa Trollås från Verified som pratade om och demonstrerade deras s k Standardflöde där man digitalt kan ladda upp dokument och avtal, skicka dem till en eller flera mottagare och som sedan kan signera elektroniskt, samt sedan arkivera dem. Det blev en trevlig timme med Kajsa och kollegorna Petra och Rebecca.


Förmiddagen ägnades till stor del åt och med en av våra administratörer Petra, som har bestämt sig för att ändra min struktur och började städa på mitt skrivbord bl a. Bara att gilla läget, för visst hade det underlättat med en bättre struktur. Nu ska det bli andra bullar tydligen när Petra är i farten. Och visst är jag tacksam för det. Petra ska dessutom hjälpa mig med att delegera ut en del av mina ärenden, så att jag bara ska behålla godbitarna och det som jag brinner mest för. Kanske lyckas jag att gå ner i arbetstid från 200 till 100 % till slut.

Nästa möte blev ett lunchmöte med Socionomkonsult Helene Hardenstedt. Det blev en lång och trevlig lunch på Restaurang Dragörkajen. Mycket socialt och personligt snack, men även affärsmässigt och tankar kring hur en advokatbyrå kan samarbeta med och kompletteras av en socionomkonsult. Nya tankar och innovativt, vilket gav upphov till många tankar och funderingar, samt möjlighet att ta sina ärenden till en ny nivå.

Så klart ska jag bjuda in Helene till BNI Bron i höst. Datum är redan bestämt.

Så här beskriver sig Helene på Facebook:

Direkt efter mötet med Helen var det dags för ett nytt möte. Denna gång var det ett klientmöte.

Till synes ett ganska banalt ärende.
En kille som för åtalad grovt rattfylleri, olovlig körning x 2 och en grov olovlig körning. Men ärendet kändes inte så banalt när vi hade talats vid ett tag. Nu ställs jag inför en utmaning, att få rattfylleriet och en olovlig körning ogillat och den grova olovliga körningen nertonad till olovlig körning av normalgraden. Det känns verkligen stimulerande och klienten gick hem med en hemläxa dessutom och den ska redovisas efter helgen.

Slutligen kom dagens käraste möte. Barnbarnet Viktor, 14 år, tog tåget från Varberg för att komma till oss. Jag hämtade honom i Hyllie och när vi kom hem hade morfar grillat revben (Viktors favorit) och kyckling. Det blev en mysig stund och vi avslutade med lottskrapning och sedan blev det så klart Idol.

I morgon åker Viktor och morfar till morbror Andreas i Rydsgård för att gräva och dona.

Också till slut dagen klokskap.

Dalai Lama säger mycket visa saker, även om jag inte håller med om allt han säger.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229