Inget ont som inte har något gott med sig

Sven har aldrig misstänkt att han har haft någon hjärtåkomma. Nu när han kom in till sjukhuset med andfåddhet och hjärtflimmer gjordes, förutom EKG där man såg hjärtflimmret, även en EKO (ultraljudsundersökning) av hjärtat. Där konstaterades att han har ett aortastenos (förkalkning i vänster hjärtkammare). Ett sådant tillstånd kan bli livshotande om det inte behandlas. Det innebär att utan Covid-19 så hade kanske detta tillstånd inte blivit känt för oss förrän det var för sent. Nu finns det istället möjlighet att göra en thoraxkirurgi. Vad och när det ska bli kommer att bestämmas under morgondagen. Det känns tryggt att han nu är på rätt avdelning och i god händer. Dessutom är SUS i Malmö väldigt duktiga på just en typen av ingrepp och de är också föregångare med metoden att gå in via kateter istället för att använda öppen kirurgi.

Så inget ont som inte har något gott med sig.

Söndagen har för min del varit lugn. Jag har haft kontakt med alla barnen på ett eller annat sätt och naturligtvis har diskussionsämnet varit Sven och hans tillstånd. Alla är överens om att det känns tryggt att veta att han är väl omhändertagen. Han hörs också mycket gladare nu och trivs med personalen på avdelningen.

Jag hade ambitioner att få undan en massa här hemma i dag, men jag har suttit och jobbat, bl a med ett yttrande som skulle in till HSAN i dag. Eftersom jag blev klar med det idag och fick ett godkännande från klienten kunde jag skicka det redan i dag. Skönt!

Jag har också - äntligen - kopplat mina trådlösa hörlurar till min nya iPhon. Anledningen till att jag dröjt med detta är att jag inte kunde hitta laddningskabeln till laddaren. Men efter mycket letande hittade jag den. Så nu kan jag använda hörlurarna.

Till lunch fixade jag en god avocadomacka med pocherade ägg. Receptet hittade jag i iForm. Jag gjorde den med chifröbröd, som bara innehåller 16 % kolhydrater, så den blev extra nyttig.

Till kvällsmat blev det frasiga pankopanerade laxfiléer med rotfruktskaka. Hör och häpna - jag missade att ta bild på den maten, så ni får stå ut med att jag försäkrar er om att det både såg gott ut och var gott.

Nu drar sig klockan mot 23 och jag ska gå och lägga mig. En ny arbetsvecka väntar.

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,

Vilket bra sammanträffande

nouw.com/stenhagenbettan
Ewabethsblogg
Ewabethsblogg,

Ja jag är verkligen tacksam för det. Det är mening med allt som sker.

nouw.com/ewabethsblogg