Ingen yoga, men annat härligt

I går när jag skulle lägga mig var jag helt inställd på att i dag på morgonen - det är ju onsdag - blir det yoga. Plötsligt insåg jag att vi hade ställt in yogan i dag. Blev väldigt besviken för jag har verkligen kommit att uppskatta att starta onsdagsmorgnarna med Yin-yoga. Nu får jag vänta ytterligare en vecka på denna sköna stund.

Nu blev det istället en lugn frukost med maken. När jag var på väg till jobbet ringde tingsrätten och meddelade att den väntade häktningsförhandlingen var utsatt till kl 14. Förmiddagen försvann i ett huj, och en del av den fick jag ägna åt att gå igenom häktningspromemorian som åklagaren satt ihop inför häktningsförhandlingen. Alltför snart var det dags att ge sig iväg till Rättscentum och häktningsförhandlingen, men innan dess hann jag med något telefonsamtal och mail.

Innan häktningsförhandlingen fick jag möjlighet att träffa klienten och prata med honom om inställningen till åklagarens häktningsyrkande och vilken situation han befann sig i. Vi enades om en gemensam strategi.

Häktningsförhandlingen gick som förväntat och domstolen beslutade att klienten skulle häktas. Åklagaren fick 14 dagar på sig att väcka åtal, dvs avsluta förundersökningen. Om han inte hinner det kommer det att komma en begäran om förlängd åtalstid. Då kan man medge förlängning eller begära en ny förhandling. Vi får väl se hur det blir med det.

På vägen tillbaka till bilen kunde jag konstatera, trots den kalla vinden, att det finns hopp om att våren är här för att stanna.

Så tillbaka på jobbet. En kort fika. Förberedelse inför nästa uppgift - en Bouppteckningsförrättning. Trots allvaret i situationen blev det ett trevligt möte. Nu ska bouppteckningen skickas till Skatteverket för registrering och sedan, när tillgångarna har avyttrats, ska vi också hjälpa till att göra ett arvskifte.

Efter bouppteckningsförrättningen hann jag med att jobba med lite annat en stund, ge lite råd till en kollega och sedan ge mig iväg för personlig tid. Jag hade tid hos frissan. Där kan man inte göra annat än att ge sig själv egentid. Jag brukar få en hög Hänt i veckan framför mig och uppdatera mig om kändisarna och deras liv. Till teet som serverades åt jag en VLCD-bar, som blev kvällsmaten i dag.

Efter två timmar såg frisyren mycket annorlunda ut.

När jag kom hem hade jag fått ett bokpaket med Thomas Gunnarssons böcker:
- Träna din inre kondition (som föreläsningen jag var på förra veckan bygger på)
- Thomas Gunnarssons träningsdagbok (övningar till Träna din inre kondition)
- Att överlista Jante
- Tanka dina tankar med kloka tankar

Ska bli spännande att läsa.

Thomas Gunnarsson: Vi vet egentligen ingenting om hur andra har det. Om jag går till mig själv, så tycker jag att det är tillräckligt svårt att ha klarhet om vad som händer inom mig själv och då är det ju logiskt att jag vet än mindre om hur andra har det med sig själva.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229