Ibland har man bara sådan flyt

I dag var det faktiskt en dag med wow-faktor. Vilket flyt jag hade.

Det var ytterligare två kollegor som kom tillbaka från semester och nu är det bara tre som har semester. Det märktes både på våra möten och i fikarummet. Många ville prata och på fikan pratade alla på samma gång - nästan i alla fall. En helt annan ljudvolym än förra veckan.

Våra möten flöt emellertid på bra, med bra diskussioner.

Trots att det var måndag, den dag då vi har många möten, fick jag välidgt mycket gjort. Ett riktigt flyt och jag kunde stänga flera deadlines både för dagen och längre fram i veckan. Verkligen skönt och avstressande. Just detta är min målsättning. Frågan är om jag inte ska låta just måndagen bli den dag då jag ägnar mycket tid åt arbete och stannar kvar länge och avstår från att träna till förmån för arbetet.

Nalle Puh har så rätt. Perfekt är väl sällan livet, men så bra det kan vara ändå.

Ofta känns det väldigt otrillfredsställande hur lite man hinner med på måndagarna, men idag ägnade jag faktiskt tid åt det som jag gillar minst. Nämligen att ringa ett flertal telefonsamtal. Det visade sig emellertid att telefonerandet var synnerligen effektivt för att lösa ett flertal saker och därmed också kunna släcka deadlines.

Jag tror att jag sade i går att jag ska bli effektivare - och mindre stressad - genom att bli mer fokuserad på en sak i taget. Det var den strategin jag använde i dag och den var synnerligen effektiv.

Så här trevlig ser veckans kalender ut. Den ger utrymme att jobba undan även icke-akuta ärenden. Orange märkning innebär att jobbet inte är klart.

Gillar