I dag landade Annelie på Skandinavisk mark

Semestern med hela familjen närmar sig och i dag började det med att Annelie kom hit.

Jag hade som sagt avbokat min träning i morse och gav mig själv lite sovmorgon. Vad innebar det? Jo jag vaknade innan klockradion satte igång, dvs innan 07.30. Så typiskt när man ska ha sovmorgon och så vaknar man innan man gjorde dagen innan. Nåväl efter toabesök så gick jag faktiskt och lade mig igen och somnade nästan en liten kort stund. Hörde dock hur Sven stökade i köket och fick dåligt samvete för att jag låg kvar i sängen och slöade. Så jag steg upp.

Vädret var, som så många morgnar innan, mulet. Jag satte mig och jobbade lite med datorn med altandörren öppen. Plötsligt hörde jag lite tappande på den utfällda markisen, regnet ökade mer och er och till slut öste det ner. Efter ett tag upphörde det, med det var fortfarande lite kyligt.

Sven hade fixat gräsklippningen och kört till tippen och kommit hem igen och nu var det min tur att åka iväg. Jag hade en del ärenden att göra i Limhamn; Banken, Apoteket, Jordgubben.

Jag började med Banken. I dag har ju inte bankkontoren någon pengahantering. I vart fall inte kontanter så alla ärenden till bankkontoret var till Kundtjänst. Det var lite intressant att sitta och lyssna på de väntades klagolåt. När jag kom visades siffran 41 på displayen. Jag fick nummer 57. Alltså måste man förhålla sig till det och till att ärenden hos Kundtjänst tar olika lång tid.

Det blev många dråpliga diskussioner som jag fick lyssna till. Min reflektion. Tänkt positivt!

Jag blev klar med mitt bankärende och fortsatte till Apoteket Hjärtat, som verkligen är ett apotek med hjärta. Alltid lika glad och positiv personal. Jag införskaffade ett hyfsat reseapotek inför Medelhavskryssningen. Förhoppningsvis kompletterar det dottern Carinas.


När jag kom hem åkte Sven för att hämta Annelie som hade landat med Emirates 13.22. De skulle åka en sväng och göra en del ärenden och jag fick chans att fixa till innan Annelie anlände.

Vi har ett gästhus som är byggt för övernattande barn och vänner, men inte minst för Annelie När hon är hemma i Sverige så huserar hon i gästhuset. En perfekt lösning. När hon är "trött på" oss går hon ut i sitt hus. där finns både toalett och dusch och hon kan var för sig själv när hon känner för det. Du skulle gästhuset städas innan hon kom och det fixade jag på 1,5 timme.

Tillslut kom Annelie och hon hann stöka till på semester redan första dagen.

Vi avslutade kvällen utomhus med supergod middag från grillen, Allsång på Skanaen,
och flera bra TV-program. Perfekt kväll och mysigt att ha Annelie hemma igen.

Gillar

Kommentarer

Ewabethsblogg
Ewabethsblogg,
Det kom en riktigt störtskur i morse här i Bunkeflostrandnouw.com/ewabethsblogg
Ewabethsblogg
Ewabethsblogg,
Synnerligen lokalt tydligennouw.com/ewabethsblogg
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229