Höst = Nostalgi

Ja för mig är hösten detsamma som nostalgi. Efter en skön sommar (jo - oavsett hur "dålig" sommaren varit, så är den ändå varmare än den kommande vintern) kommer hösten. Hösten med hög, kylig luft, ibland regn och blåst, mörkare kvällar och morgnar, nattfrost, dimma osv. Våren och sommaren är mina årstider. Hösten kan visserligen vara skön och vintern om det är torr, kall luft och snö. Men jag tycker inte om kyla. Jag älskar sol och värme och klär hellre av mig om jag blir varm, än klär på mig för att inte frysa.

  

För oss campare och s k långliggare, eller "säsongare" är det då dags att plocka ner sommarförtältet och ta hem alla grejer som man har i tältet.
 
Det gäller att inte ha med sig mer än man kan ta hem och förvara under vintern. Ett par omgångar får man använda för att få med sig allt. Bilen blir verkligen knökfull.
 
Det är en hel del jobb att plocka ner ett tält. Först måste man rengöra och torka av tältet och framförallt markkappan, som under säsongen blir smutsig av både regn, grus och jord. Innan man sean kan lägga ihop tälktet måste det vara torrt, annars möglar det under vinterförvaringen. 
Sedan ska alla tältpinnar plockas ner och läggas i sin påse.
 
Tältet läggs ihop och vikes efter konstens alla regler för att få rätt form oc,h storlek, för att få plats i tältpåsen.

Allt ska ner i påsen, både tältets tak, sidor och fronter.
  
Slutligen ska tältet rullas ihop och läggas i sin påse. Ja - det är fantastiskt att ett stort tält får plats i den där "lilla" väskan. Men det får det faktiskt - varje år.
 
   

Ja så står då husvagnen där och ser ganska "naken" ut utan tält. Nu får den stå så några veckor innan vi kommer upp till Ivö igen.
På vår camping, Söndremark camping på Ivö, pågår sommarsäsongen från sista helgen i mars till och med första helgen i november (Allhelgonahelgen). För det mesta har vi husvagnen kvar under hela säsongen. I år kommer vi emellertid att ta hem vagnen i mitten av oktober, eftersom vi ska åka iväg på kryssning och därför inte kommer att vara med till säsongsavslutningen.
 
För många på campingen fortsätter de med nästa säsong (vintersäsongen) och har kvar sina husvagnar på campingen även på vintern. Vintercamping har vi inte hemfallit åt. Vi tycker att det är ganska skönt att göra lite avbrott i campinglivet och att leva lite annat liv under vintern. Men till våren, när ljuset och värmen kommer åter, är det roligt att komma tillbaka till campingen och träffa alla vänner, campinggrannar och bekanta efter den långa vintern.
 
Ha det bäst!
Ewa
 

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229