Hjälp - var är vågen?

Nu har jag hoppat in i viktminskningsprogrammet ForMe, som är en variant som är utarbetad av Xtravaganza och gymmen i samarbete. En ny variant på Xtravaganzas viktminskningsprogram alltså.

Det är genom gymmet SHE i Limhamn som jag är med. Min hälsokonsult (HK) är härliga Kicki Lewicki. En tjej som jag känner sedan tidigare. Kicki har lovat mig att nu ska vi fixa detta så att det denna gången blir en bestående viktminskning, dvs jag ska hålla min målvikt.

Till skillnad mot Viktväktarna bestämmer jag själv min målvikt och det är egentligen inte siffran på vågen som är den viktiga, utan välbefinnandet. Skönt!

Ja - alla ni som kämpar med övervikt vet att det handlar om att ta bort dåliga vanor och att skapa nya, nyttiga sådana. En sak som jag varit väldigt fixerad vid - kontrollfreak som jag är - är vågen. Jag har inte kunnat låta bli att väga mig varje dag. Resultat? Vikten åker upp och ner (det gör den) och jag blir alldeles för fixerad vid siffrorna på vågen. Så en av de första sakerna jag bestämde mig för att förändra var att ta bort vågen.

När jag kom hem efter första mötet med Kicki sade jag till maken att han skulle gömma vågen för mig. På ett ställe som jag inte skulle veta om så klart. Men en sista gång ville jag väga mig. Nu har vågen varit borta i snart en vecka. Fortfarande känner jag behovet av att väga mig, men jag har ju inte någon våg!

Vissa saker får man ta tag i mer handgripligen, som att gömma en våg. Andra saker måste nötas och övas in. Det känns dock som att det nya konceptet är mer genomtänkt, med en bättre kombination av mental träning, njutning, mat och fysisk träning (Tänk - Njut - Ät - Träna).

Vill DU veta mer om detta gå in på https://www.xtravaganza.se/ och läs mer. Kanske gå med du också?

Vi höres!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229