Hemresa - med förhinder och dramatik

Söndag och hemresedag. Jag vaknade redan kl 6, medan de andra snusade och sov till 7.30, då vi hade bestämt att stiga upp. Packat det mesta hade vi redan gjort och nu skulle vi äta frukost, packa ner det sista och lämna hytten. Att organisera detta visade sig vara ett projekt i sig. Det var massor med folk i bufférestaurangen och vi fick sitta på olika ställen och kom ifrån varandra. Innan vi lyckades få alla till hytterna och packa färdigt kom vår ”housekeeper” och sade åt oss att hytten skulle vara lämnad. Strax efter nio lämnade vi emellertid fartyget.

Halva gänget fixande sina väskor till flygplatsen med ”bags and go” och stannade några timmar i Barcelona. Den andra halvan, vilken vi tillhörde valde att åka till flygplatsen.


Redan på morgonen hade vi fått följande SMS från Norwegian, som vi flög med.

Inget roligt besked. Förseningar är ju ingenting som man önskar sig. Men det är ju inte heller något som man kan göra så mycket åt. Bara att gilla läget.

När vi kom till flygplatsen kunde vi checka in och få våra bagagetaggar, men inte lämna ifrån oss väskorna. Det blev till att vänta ca 2 timmar, men slutligen kunde vi ”bli av med” resväskorna och passera säkerhetskontrollen.

Väntan visade sig bli ännu längre. Det sista beskedet vi fick var att avgångstiden skulle bli 19.20 och att vi skulle ”boarda” 18.35. Vi kom dock inte ombord på planet förrän strax innan kl 20.

När vi sedan väl kom ombord och skulle lyfta inträffade det ett sjukdomsfall på planet. Det slutade med att man tillkallade ambulans och passageraren fick åka till sjukhus med en misstänkt hjärtinfarkt.

När klockan var 21.45 lyfte vi äntligen från Barcelona. Den ordinarie avgångstiden var 16.50, dvs nästan precis fem timmar försenade.

Det visade sig sedan under flygningen att en av toaletterna läckte och flygvärdinnorna fick städa upp det. Man kan nog hålla med om att de inte hade en bra dag på jobbet och att de bara ville komma hem.

Vi hade dock en bra flygning och vi hade bokat taxi med vår väl beprövade chaufför. Han hade emellertid fått det felaktiga meddelandet att vår flight var inställd och därför hade han gått av sitt arbetspass. Nu fick vi ”ragga upp” en dansk taxi istället, vilket också gick bra. Vi 00.30-tiden var vi äntligen hemma på Strandhem.

De andra gick och lade sig, men Sven och jag avslutade med lite ost och vin på uteplatsen i 21-graders värme.

Nu blir det skönt att få sova i sin egen säng igen. God natt alla. I morgon kommer en sammanfattande reflektion över semestern.

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Borta bra men hemma inte så dumt det hellernouw.com/stenhagenbettan
fibrolivet
fibrolivet,
Hm... det brukar ju inte vara så att era resor går helt utan missöden så ni är väl ganska härdade vid det här laget😲😊nouw.com/fibrolivet
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229