Hemma igen!

När jag vaknade i morse kände jag att det var läge att ligga kvar och dra sig lite i sängen. Jag hoppade alltså över morgonpromenaden. När jag tittade ut kunde jag konstatera att det har snöat under natten. När jag lade mig i går regnade det!

Att hoppa över morgonpromenaden visade sig vara synnerligen klokt när jag gick ut till bilen. Det var snorhalt - isgata på vår grusväg. Risken för ben- och armbrott var överhängande. Men snön gjorde naturen lite vackrare

I tidningen i dag gick det att läsa att Region Skåne avråder de sportlovslediga från att resa utanför regionen. Även om det inte finns någon nationell avrådan så är budskapet från regiondirektören Alf Jönsson att man ska stanna hemma på sportlovet. Smittskyddsläkaren Eva Melander är försiktigare i sina uttalanden, men hon menar att man, om man ska resa, ska kunna;
- resa smittsäkert
- vistas smittsäkert
- inte ta några nya kontakter

Ska bli intressant att se hur folk kommer att agera under sportlovet.

Som vanligt har de varit fullt upp på jobbet i dag, bl a med två polisförhör och två yttranden som hade deadline i dag. Förmiddagens polisförhör togs på telefon med klienten hos mig. Inför eftermiddagens polisförhör på Rättscentrum ringde jag Sven och fick ett överraskande besked. Han skulle troligen bli utskriven idag. Mycket riktigt - under förhöret fick jag SMS att jag gärna fick komma och hämta honom.

Vi hade bra timing. När jag var klar hos polisen var Sven utskriven och skulle gå till sjukhusapoteket. Jag behövde bara vänta utanför en liten stund innan Sven kom och jag kunde köra honom hem. Härligt att ha honom hemma igen.

Sven tackar alla för alla ”Krya på dig-hälsningar”, all omtanke, blommor och alla telefonsamtal.

Nu gäller det för Sven att sköta sin medicinering och sig själv. Om tre veckor blir det ett nytt besök på Hjärtmottagningen och sedan ytterligare uppföljning om tre månader.

Så här glad är man när man är hemma igen

När jag släppt av Sven där hemma körde jag tillbaka till jobbet för att avsluta dagens arbete, som bestod i två klientsamtal per telefon och tre yttranden som skulle avslutas och skickas.

Så klart ville vi fira att Sven kommit hem så det fick bli varsin landgång från ICA Malmborgs. Väldigt goda. Till det drack vi varsin alkoholfri öl.

Gillar